Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
De ti mest leste sakene hos Melk i 2021
Foto: Instagram/@polliani & @kimkardashian & @claraandherself, Valentino og Kevin Mazur/MG21/Getty Images For The Met Museum/Vogue

Dette er de ti mest leste sakene fra 2021

Disse artiklene likte Melk & Honnings lesere best.

Heller ikke 2021 ble det året vi hadde sett for oss. Til tross for at det en stund lovet godt med en koronapandemi på retur med fest, moro og optimistisk mote i sentrum og loungewear og hjemmekontor som et godt fortrengt kapittel, blusset den plutselig heftig opp igjen og la en aldri så liten demper på førjulstiden og jul- og nyttårsfeiringen.

Likevel kan vi vel alt i alt si at det ble et godt år. Her ser vi tilbake på sakene som preget 2021. Melk & Honning har vært i arkivet og funnet frem de ti mest leste sakene hos oss fra året som har gått.

1. Nå trender dette helsefarlige utseendedopet på TikTok

Helt siden TikTok ble rullet ut på markedet i 2016, har den ene trenden etter den andre fått spre seg viralt. Rett før sommeren var det dette helsefarlige utseendedopet som trendet. Produktet var overalt på sosiale medier, promotert av influencere som en kjapp måte å oppnå timeglassfigur på, à la Kim Kardashian og hennes omdiskuterte former. 

Lege Wasim Zahid frarådet på det sterkeste at man prøvde det.

– Man har ingen garanti for hva det egentlig inneholder, sa han til Melk.

Apetamin trender på TikTok
Også Kim Kardashians søstre er kjent for timeglassfiguren sin. Her Khloé Kardashian. Foto: Instagram/@khloekardashian

2. Valentinos kampanjebilde får nettet til å klikke – nå svarer Pierpaolo Piccioli haterne

Nettroll er dessverre ikke noe nytt. Og det er ikke så mye som skal til for det begynner å boble. For selv om man prøver å gjøre noe rett, får de det til å fremstå som feil.

Noen som har fått merke dette er Valentinos kreative direktør Pierpaolo Piccioli og fotografen Michael Bailey-Gates, som det italienske luksusmotehuset samarbeidet med i vår for en kampanje.

Et selvportrett av den unge fotografen som naken balanserer en av de da nyeste Valentino-veskene på foten fikk mildt sagt blandende reaksjoner. I kommentarfeltet ble både Valentino og Bailey-Gates selv beskyldt for blant annet «gender-bending», for «å gå imot naturen», «forgifte barna» og «fornærme kvinner».

3. Janka fikk beskjed fra følger: – Gjenbruk er uinspirerende

Det er ingen hemmelighet at moteindustrien er blant verdens mest forurensende, med vanvittige mengder klær som blir produsert og en bruk-og-kast-kultur som fremdeles eksisterer. Samtidig har gjenbruk av vintage og second-hando gi ikke minst redesign for alvor skylt innover folkesjelen. Eller?

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

Influencer Janka Polliani la på forsommeren ut et innlegg på Instagram hvor hun delte en tilbakemelding hun hadde fått fra en av følgerne sine. Hun hadde nemlig fått en melding med tydelig beskjed om at gjenbruk av klærne i garderoben var uinspirerende.

Følgeren skrev at hun ikke lenger ble inspirert av Janka, ettersom hun hadde sett gjenbruk av flere av plaggene hennes «en million ganger».

– Er det virkelig slik at sosiale medier har skapt en trend der alt må være nytt for å være inspirerende? Det er i så fall veldig trist, sier Polliani.

Janka Polliani
Janka Polliani. Foto: Instagram/@polliani

4. Bilder av oppblåste mager trender på Instagram – men er det lurt for folk å se?

I sommer postet den danske moteinfluenceren Emili Sindlev et bilde av seg selv på Instagram med en oppblåst mage. Hun skrev blant annet at hun har levd med dette problemet hele livet og at det har påvirket henne veldig.

Det er første gang moteinfluencere av et slikt kaliber står frem med dette, men tendensen med posting av «oppblåste» selfies har pågått i flere år allerede. 

På TikTok finnes det nå 165 millioner filmsnutter med hashtaggen bloating, som varierer fra før-og-etter-filmsnutter til konkrete tips til hva man bør gjøre. Likevel er det som blir sett på som et forsøk på normalisering av oppblåste mager, ikke utelukkende positivt.

– Det er ikke noe galt i å minne om at mager ser ulike ut til ulike tidspunkter og i ulike vinkler. Problemet er når det fremstilles som at det er unormalt eller sykt med en normal, buldrende, luftfull eller ikke-flat mage, sier Ingeborg Senneset til Melk.

5. Moteåret 2021 – blir dette plaggene som trender i år?

6. Janka Polliani: «En beskjed til de som spør meg om vekten min hver dag»

I mars la influencer Janka Polliani ut et innlegg på Instagram hvor hun skrev at hun stadig blir spurt om hva hun veier. Nå har hun fått nok.

Les også
M&H toppliste: 13 interiørfavoritter

«Jeg vil være en sunn rollemodell med et positivt kroppsbilde. Jeg vil heller trene mye, spise mye og være tro mot meg selv og gi mine unge følgere en grunn til å ikke skippe og droppe et måltid eller sulte seg selv til å se ut som meg».

7. Er det realistisk at en bunad skal passe hele livet?

Selv om nasjonaldagen i år også ble annerledes enn vanlig, var det mange som likevel ville finne frem bunaden. Det store spørsmålet som for mange melder seg hvert år før 17. mai er imidlertid om den i det hele tatt passer eller ikke.

Det tradisjonsrike plagget blir for mange sydd året før man konfirmeres – altså når man er 13-14 år gammel. Er det realistisk at en bunad skal passe hele livet? Nei, mente denne influenceren:

– Jeg får vondt av å tenke på at mange går rundt og hater kroppen sin fordi den ikke er lik som da de var tenåringer.

8. 6 kule spisesteder i Oslo verdt å sjekke ut

9. Har MiuMiu kopiert den erkenorske Mariusgenseren ulovlig?

De siste årene har det vært en rekke tilfeller der utenlandske merker har kopiert eller i det minste langt på vei har latt seg inspirere av norsk design.

Da Pradas lillesøster Miu Miu i mars viste frem sin AW21-kolleksjon i de italienske alpene, dukket det opp et meget gjenkjennelig plagg på catwalken- den erkenorske Mariusgenseren.

Det er Vigdis Yran Dale som sitter med rettighetene til Mariusgenseren i dag. Hun er datteren til Unn Søiland Dale, som står bak det opprinnelige mønsteret og produserte den populære genseren som håndstrikk via sitt firma Lillunn Sport. Mønsteret selges fortsatt fra Sandnesgarn som eier håndstrikkeoppskriften, som det mest solgte strikkemønsteret i Norge.

– Dette er en kopisak så lenge det ikke er avklart med oss, sier hun til Melk.

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

10. Hailey Bieber måtte kjempe for å holde tårene tilbake under Met gala

Hailey Bieber måtte kjempe for å holde tårene tilbake under Met gala
Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Etter at fjorårets event ble koronaavlyst, kunne motefiffen og kjendisene endelig samles igjen til årets motehøydepunkt i september, The Met Gala.

På Anna Wintours nøye kuraterte gjesteliste sto en rekke skuespillere, modeller, artister og influencere. Blant dem var Justin Bieber og toppmodellkona Hailey Bieber. Antrekkene deres var en relativt nedtonet affære, med han i dress og hun i sort kjole signert Anthony Vaccarello for Saint Laurent.

På et tidspunkt tok hun imidlertid på seg mørke solbriller på den røde løperen, som hun beholdt på resten av tiden foran fotografene. Hun skal ha fått tårer i øynene på grunn av Justin Bieber-fansen som skal ha ropt «Selena» og dermed vist sin støtte til popstjernas eks, Selena Gomez.

Les også: De ti mest leste sakene fra 2020

Siste saker

Mest lest nå
Les mer