Dette blir de største herretrendene til høsten

Dette blir de største herretendensene til høsten. Foto: Gucci

Dette er de nye herretrendene

Dyreprint, ruter, svart og rosa.

Av: Anwar Bougroug

Herremoteukene er over for lengst, og høstens trender begynner for alvor å ta form. Selv om damemote historisk sett er det som forandrer seg hurtigst, er herremoten i dag like kjapp i svingene.

Kanskje nettopp derfor handler det ikke i like stor grad om hva som er inn eller ut, men heller om tendenser fremfor trender.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Visningene under sesongens herremoteuker inneholdt en mengde referanser til 70 og 80-tallet, med fokus på såkalte style tribes mer enn kommersielle trender. Det handler om storytelling og individualisme, og for første gang på lenge er herreklær noe unikt, vågalt og spennende, kanskje spesielt når det kommer til styling. 

Mannen er dessuten overseksualisert, i en tid der man forsøker å dempe kroppspresset på kvinner og i stedet fokusere på mangfold og det uperfekte. Castinger er (endelig) utrolig blandet, og dagens mann er mer enn noensinne både global, bereist, selvsikker og mye, mye mindre konformist enn han har vært tidligere. 

Her er det vi mest sannsynlig vil se mer av i sesongen som kommer:

Militær 2.0

Vi har kledd oss relativt lenge i militærplagg, både på herre og dame. Khaki-grønt, store lommer og masse funksjonelle detaljer. Neste sesong er militærtrenden litt mer avansert, som for eksempel ulljakken med bomber-jakke-ermer fra Dries Van Noten, eller boblejakken med store militærlommer og belte i midjen fra Études. 

Dyremotiv

Mønster fra dyreriket hører ofte til vår- og sommersesongen, spesielt tropiske klassiskere som leopard, tiger og sebra. Denne sesongen føles kanskje spesielt leopard veldig moden som trend, selv i form av heldekkende frakker som sett hos Gucci.

Transparente overdeler

Singleter, skjorter og jakker i gjennomsiktige materialer var en veldig tydelig gjenganger under flere visninger. Svenske Acne Studios viste blant annet en tynn strikket vest i beige, mens Ami har troen på transparente skjorter i sterke toner som lilla.

Acne Studios
Ami
Ludovic de Saint Sernin

Dress uten skjorte

Skreddersøm og dresser har uten tvil preget herremoten betraktelig siden Virgil Abloh viste monokrome dresser for sin første Louis Vuitton-visning for SS19. For neste sesong kastes skjorten, og dressen får umiddelbart et mer nonchalant og avslappet uttrykk. 

Strikk med figurmønster

Det blir ikke ordentlig høst eller vinter uten strikk, og nye jacquard-mønstereller mønster i strikk, var over alt på catwalken under sesongens herremoteuker. En ullgenser i off-white med marineblått motiv med matchende skjerf, som vist av Lanvin, er et perfekt eksempel på en tidløs jacquard det er verdt å investere i. 

Preppy

Den preppy stilen, som minner litt om typiske skoleuniformer, er tilbake. God timing i en sesong da lag på lag er hemmeligheten. Først skjorte, så ullgenser og til slutt en jakke over, som vist av Prada, eller klassisk kabelstrikk med smale stripete dressbukser, som vist av Dior. 

Dior
Fendi
Prada

Ruter

Striper og ruter hører tradisjonelt både høsten og vinteren til, spesielt i gode ull-kvaliteter. Lite er mer klassisk enn en enkel frakk i rutemønster, som vist av Dries Van Noten. Til og med monokrome dresser i ruter var dominerende, som vist av Paris-nykommeren Casablanca. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skinn

Skinn har vært veldig populært det siste tiåret, og for neste sesong handler det om å bære plagg som kanskje ikke nødvendigvis assosieres med typiske skinnplagg. Fendi viste en minimalistisk dressjakke i sort for den klassiske typen, mens Lemaire viste skjorter og bukser i mørkebrunt skinn uten synlige metalldetaljer.

Lammeskinn

Få trender passer det nordiske klimaet bedre enn en varm jakke i dette urgamle materialet. Prada viste flere modeller i sterke farger med lakkering, mens Dior presenterte en vintage variant med vaske-effekter i den klassiske svart og naturhvitt-kombinasjonen. 

Slips

Slipset er tilbake, og selv om Tom Ford viser en bredere modell, er det helt klart smalere slips som dominerte catwalken. Både i samme farge som skjorten, eller i kontrast, som vist av Loewe. 

Se rødt

En frisk og mer vibrant rødtone kommer vi til å se mer av neste høst og vinter, både i form av klassiske ulljakker som vist av Ami og som monokrome dresser vist av Givenchy. 

Klassisk svart

De fleste av oss sverger til svart når dagene blir kortere og kaldere, men det kan fort bli litt kjedelig. For å holde antrekket interessant og fresht kan man mikse ulike teksturer som for eksempel en hårete ullgenser kombinert med skinnbukser som hos Alyx, eller en glinsende satengjakke over en matt merino-ullgenser som hos Balmain. 

Rosa fortsetter

Millennial-rosa var enormt for noen sesonger siden. Nå er rosafargen for den kommende sesongen mer mettet og oppmerksomhetssøkende. Sjokkrosa dresser ala Jacquemus, eller heldekkende monokrome militærinspirerte jakker og bukser som hos Louis Vuitton, er eksempler på hva vi kan forvente oss i den optimistiske fargetonen som en slags kontrast, vil mange si, til det politiske klimaet i verden forøvrig.

Les også: Når ble egentlig Brad Pitt det nye stilikonet?