ska i bergen

Dette er Bergens nye luksusbutikk

Men som få bergensere vet om.

På Strandkaien i Bergen sentrum er et stort butikkvindu pyntet med papirposer fra luksusmerker som Balenciaga og Gucci. Det får en til å måtte kikke to ganger, for disse luksusmerkene finnes vel ikke i Bergen?

Med flyttingen av Vincci til Oslo forsvant mye av luksusen fra Vestlandshovedstaden. Autrement Store på Lagunen kunne friste med luksusvarer fra merker som Loewe og Valentino, men måtte etter få år stenge dørene i fjor høst. Høyer har fortsatt merker som Max Mara og Valentino, men de helt store luksusmerkene forsvant med Vincci.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luksus-etterspørsel

– Vi åpnet tidlig denne våren, mellom mars og april. Men vi har ikke vært så godt kjent for lokale her. Den siste tiden har det dog kommet flere bergenere innom som sier at man trenger en luksusbutikk her i byen. Spesielt etter at Vincci flyttet til Oslo, sier daglig leder ved SKA, Gabiya Stukaite, til Melk & Honning når vi er innom butikken.

ska bergen

Butikklokalet til Ska ligger med utsikt mot kaien hvor cruiseskipene legger til. Beliggenheten – og timingen – kunne sånn sett ikke passet bedre for turister som kommer.

– Vi har hatt en del turister og en god blanding av folk. Det kommer en god del kunder fra Asia og noen fra USA. Generelt gjør cruiseskipene at det kommer mange innom. Vi har også hatt en del fra Dubai.

Hun understreker at noe av det beste med jobben er nettopp at det kommer så mange ulike mennesker innom butikken. Videre forteller hun at de håper butikken vil gå godt etter sommerens turistsesong også.

Les også: Hvor viktig er turistene for Oslos luksusbutikker?

Hypebeast-effekten

Hun tror også lokale bergensere nå vil få øynene oppe for den nye butikken. Mange unge setter pris på at det er mulig å få tak i varer fra de store luksusmerkene, tror hun.

– Man merker at den yngre generasjonen har blitt mer opptatt av merkevarer. Vi har en del gutter som kommer innom og forteller at de har hørt at vi fører Balenciaga her.

Butikklokalet til SKA går over to etasjer, hvor underetasjen fokuserer på varer til herre. Her er jakker fra Moncler og sko, belter og sekker fra Balenciaga, Fendi og Gucci.

For dame er det alt fra Michael Kors og Sandro, til Max Mara, Hermés og Louis Vuitton.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke helt nytt

Selv om luksusmerkene henger som perler på snor i butikken er det ikke motehusenes siste kolleksjoner som er tilgjengelig.

SKA Boutique selger nemlig varer fra luksusmerkenes tidligere kolleksjoner. Det får de kjøpt gjennom avtaler med merkenes outlet-butikker. Innkjøpet skjer som regel i disse butikkene i Milano, forteller de.

Stukaite understreker dog at om det er spesielle varer kundene deres ønsker gjør de det de kan for å bestille disse inn.

Les også: Kom hjem fra familieferie i Gambia med idé til nytt smykkemerke