Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Det som en gang var: Vinn billetter til filmen!

SPONSET ARTIKKEL

Det norske dramet Det som en gang var tar for seg hvordan venner vokser fra hverandre, som kanskje mange av oss kan kjenne seg igjen i. Det er ingen satte rammer på hvordan man avslutter et vennskap, og kan derfor oppleves enda vanskeligere enn et samlivsbrudd – det er det i hvert fall for karakterene i Det som en gang var.

Høres det ut som noe for deg? Vinn billetter her!

Regissøren Patrik Syversen har tidligere stått for blant annet grøsseren Rovdyr og komedien Hjelp, vi er i filmbransjen. 

Det som en gang var handler om hvordan et venninnepar tviholder på de siste restene av vennskapet, men gradvis innser at det kanskje er på tide å gå videre, forteller regissøren til Melk & Honning. 

Filmen er i bunn og grunn en film om slutten på et usunt vennskap.

– Det er først og fremst frykten for forandring, om hvordan mennesker kan gå på akkord med seg selv fordi de er redde for å være alene. Da har man en tendens til å tviholde på fortiden, istedenfor å se fremover.

DSEGV_stills_4-kopi

Det som en gang var følger Silje og Marte, spilt av Silje Storstein og Marte Germaine Christensen, i litt over et døgn, og det meste av handlingen er lagt til ett nachspiel.

– Det er alltid interessant å presentere et bruddstykke av en situasjon, et utsnitt som reflekterer en større helhetMan er flue på veggen i en situasjon man kan relatere seg til, men først etterpå innser man at man har sett noe dramatisk ta sted. Et nachspiel er jo også en setting som reflekterer tematikken i filmen; alle barene er stengt, men man tviholder på festen til langt inn i neste dag.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Syversen forteller at naturalisme var et viktig nøkkelord fra begynnelsen av for å klare å danne et realitisk bilde av et vennskap mellom to unge kvinner.

– Manuset er utviklet i tett samarbeid med Marte Germaine Christensen og Silje Storstein, og vi brukte tid på å raffinere både dialog og struktur slik at fortellingen fikk den tonen og realismen vi ønsket.

Men regissøren poengterer også at Det som en gang var er en film med universielt innhold, ikke en film om og for unge kvinner, men om menneskelige konflikter som man forhåpentligvis kan relatere seg til uavhengig av kjønn og alder.

Det som en gang var har premiere 18.03.2016.

DSEGV_stills_6-kopi

Les også: Få innblikk i Alexander McQueen sitt liv gjennom filmlerretet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer