Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Det danske motemerket Muf10 er konkurs
Thora Valdimars og Jeanette Madsen er blant influencerne som har sverget til det danske motemerket. (Foto: Christian Vierig/Getty Images)

Det danske klesmerket Muf10 er konkurs

En ener i danske motebransje, mener bransjenettsted.

Det er ikke bare her hjemme at vi nå sannsynligvis vil se flere konkurser i motebransjen grunnet korona. Også i Danmark har koronakrisen rammet moteverdenen hardt.

Nå er det danske klesmerket Muf10 konkurs.

Det melder danske Fashion Forum, som kaller grunnlegger og designer Reza Etamadi «en ener» i dansk motebransje.

Etamadi grunnla Muf10 i 2018, og det ble raskt en hype rundt merket. Det ble en klar influencerfavoritt i tillegg til å være inne på dører som eksempelvis danske Birger Christensen i København og Harvey Nichols i Shanghai.

Celine Aagaard i MUF10 hoodie i Milano i 2017. (Foto: Christian Vierig/Getty Images)

Kjent for sine oversized, logobaserte gensere og bomberjakker bygde Etamadi ifølge det danske bransjenettstedet «en helt ny og forfriskende bro mellom den tradisjonsbundne motebransje og det brokete københavnske klubbmiljøet».

Muf10 har vist under den danske moteuken flere ganger, og høsten 2018 vekket Etamadi for alvor oppmerksomhet.

Visningen var den iranskfødte designerens egen protest mot det da nylige tildekningsforbudet i Danmark som forbød folk å dekke ansiktet i det offentlige rom.

MUF10 visning under moteuken i København høsten 2018 var en protest mot tildekningsforbudet i Danmark. (Foto: Rob Ball/Getty Images)

Det skapte overskrifter internasjonalt, og BBC, Dazed og Hypebeast var bare noen av de som omtalte visningen.

Den danske motebransjen har mistet en ener, mener Fashion Forum om konkursen. Her fra visningen høsten 2018. (Foto: Rob Ball/Getty Images)

Men det siste året har det vært mistenkelig stille fra det danske motemerket, skriver Fashion Forum.

For hypen rundt merket skal altså ikke ha vist seg på bunnlinjen med et underskudd på over 850 000 danske kroner sist regnskapsår i 2019.

På merkets Instagram, som har nærmere 29 000 følgere, er det siste innlegget fra 39 uker tilbake der rapperen Suspect OTB er ikledd Muf10 i sin seneste musikkvideo.

Les også: Slutt for norsk klesbutikk

Siste saker

Mest lest nå
Les mer