Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Det at Gvasalia vil ha noe å gjøre med oss er et enormt kompliment

Designkollektivet Vetements, med Demna Gvasalia i spissen, har som vane om å gå i mot det etablerte og elsker å overraske. Nå har de annonsert et samarbeid med erkeamerikanske Tommy Hilfiger.

Vetements er kjent for å teame opp med andre merker. Spesielt har de en ting for å puste nytt liv i det som fashionistaer vanligvis har lagt på hylla – som Juicy Couture og Canada Goose. At designkollektivet nå vil samarbeidet med Hilfiger ser designeren selv på som et stort kompliment.

– Det at en banebrytende designer slik som Demna (Gvasalia) vil ha noe å gjøre med vårt merke er et enormt kompliment, sier Hilfiger ifølge WWD.

Kolleksjonen er unisex vil bestå av hettegensere, collegegensere, t-skjorter og sokker. Flere av plaggene vil ha logo av både Tommy Hilfiger og Vetements.

En rød hettegenser fra kolleksjonen Vetements x Tommy Hilfiger

Bilde via Instagram @vetements_official

I likhet med Gvasalia sine andre verk, har han lekt med folks forventninger til hva noe bør koste. Som sjefsdesigner hos Balenciaga viste han nylig en shoppingbag på catwalken som har fått en prislapp på 10 000 kroner. Vetements x Tommy Hilfiger vil også ligge i det høyere prissjiktet. Capser vil ligge på omtrent 2500 norske kroner, sokkene ca 900 kroner og hettegenserne vil koste 10 000 NOK.

Fargene som vil prege samarbeidet er toner som begge merkene har nært hjertet – blått, rødt og lilla. Vetements x Tommy Hilfiger vil bli droppet i butikker som Barneys, Harrods og Collette i februar.

Kolleksjonen ble først annonsert på Tommy Hilfiger sin personlige Instagram-konto hvor han publiserte et bilde av en hettegenser med den kombinerte logoen – som er den eneste smakebiten så langt. Samarbeidet kom til ved at Gvaslia rett og slett tok en telefonsamtalen til amerikaneren.

Les også
Pizza og sushi er overalt på Instagram - hva er greia?

– Jeg var veldig begeistret. Det de har gjort en ganske genialt. De har skrevet sin egen regelbok. De gjør det de vil og gjør det akkurat når det passer dem, forklarer Hilfiger.

Les også: Raf Simons samarbeider med The XX

Siste saker

Mest lest nå
Les mer