Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Roland Mouret
Luksusmerket Roland Mouret er kjent for fantastiske kjoler og skreddersydde snitt. (Foto: Instagram / @rolandmouret)

Designeren bak self-portrait tar over Roland Mouret – og starter ny luksusgruppe

Redder Roland Mouret.

Roland Mouret er et merke som er forbundet med high-end luksus og fantastiske snitt. Og kanskje også en storhetstid på hell?

Nå har ihvertfall investor og designer bak merket self-portrait, Han Chong, tatt grep og kjøpt merket fra konkursoppgjør. Chongs nystartede luksusgruppe SP Collection har store planer om å bli den neste store luksusgruppen, ifølge grunnleggeren:

self-portrait
Han Chong er designeren bak self-portrait – og grunnlegger av SP Collection. (Foto: self-portrait)

– Jeg er beæret over å få sjansen til å ta dette luksusmerket til neste nivå.

– Som en del av SP Collection, vil Roland Mouret få fordelen av infrastruktur og ressursene nødvendig for å sørge for at det kan blomstre i kommende år, sier han i en pressemelding.

– SP Collection skal oppdage, nære og utvikle ‘best in class’ kreativitet og design.

Chang er opprinnelig fra Malaysia, men startet self-portrait etter endt skolegang på Central St. Martins i London. Han etablerte merket i 2013, og fikk raskt oppmerksomhet for tidlig markedsføring med influencere og på Instagram. Hans plassering av merket i et ‘høyt mid-price’ segment , samt partyklare kjoler for alle, sikret det fans både blant kjendiser og vanlige forbrukere.

Med SP Collection føyer gruppen seg inn i en eksklusiv gruppe high-fashioneiere – med LVMH og Kering som de aller største. Richemont, OTB og Prada Group er også sterkt tilstede i segmentet, som nå kanskje får yngre og mer globale utfordrere?

self-portrait
Partykjole fra self-portrait (Kilde: self-portrait via Moniker)

En vanlig strategi idag er å samle merker under såkalte ‘brand accelerators’, en tendens de seneste årene, med aktører som Dover Street Market, Tomorrow fra London eller NGG Group fra Milano. De tilbyr tjenester og kapital for merker i bytte mot eierandeler eller andre løsninger.

Les også
9 veganske kafeer i Oslo

Og kanskje er SP Collection starten for et tettere samarbeid mellom kinesiske og europeiske aktører? Siden 2019 har nemlig self-portrait fått kapital og støtte fra Ellassay, en av Kinas største motegrupper, skriver The Business of Fashion, noe som har sørget for en effektiv ekspansjon i det kinesiske markedet. Nå ser det ut som Han Chong er klar for å ta det hele et skritt videre.

Roland Mouret selv er fortsatt med som sjefsdesigner, og uttaler:

– Jeg har vært så imponert over Han’s lidenskap for Roland Mouret-merket og visjon for hva neste kapittel kan være. Jeg er også veldig glad for å være med videre på reisen som vil gi meg muligheten til å fortsette å feire kvinnen i alle hennes uttrykk i årene som kommer.

Les også: 5 kjappe motenyheter

Siste saker

Mest lest nå
Les mer