– Vi ønsker å bruke vår størrelse til å lede en endring mot sirkulær og fornybar mote

Annonsørinnhold

Se bildene fra H&Ms nye Conscious-kolleksjon her.

Mote med mindre påvirkning på miljøet er i fokus som aldri før, og både små og store aktører setter seg stadig nye mål.

Innen 2030 skal H&M kun bruke materialer med mindre påvirkning på miljøet. Den svenske klesgigantens Fall 2019 Conscious-kolleksjon markerer fortsettelsen på arbeidet, og er laget av resirkulerte materialer og andre materialer som har mindre påvirkning på miljøet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kolleksjonen er avslappet, men sofistikert med nøkkelplagg som kjoler med dyreprint, lange hettegensere, rutete skjorter og strikk med rynkedetaljer, vide ermer og splitter. Fargepaletten er holdt i lyse jordtoner og sort med innslag av oransje.

– H&Ms Conscious-kolleksjon for høsten 2019 tar utgangspunkt i tidløse klassikere som man alltid vil ha i garderoben. Design i materialer som har mindre påvirkning på miljøet er skapt for å vare lenge og sesongens nøkkelplagg som vil oppdatere garderoben i høst, sier Maria Östblom, Head of Design Womenswear i H&M. 

Resirkulert polyester er brukt gjennom hele kolleksjonen både i kjolene, den skreddersydde skjorten, yttertøyet og strikkeplaggene. Materialet stammer i all hovedsak fra brukte PET-flasker som bearbeides og spinnes til fiber. Plaggene i jersey er laget av økologisk bomull eller en miks av TENCEL™ lyocell-fibre. 

– Vi ønsker å bruke vår størrelse til å lede en endring mot sirkulær og fornybar mote. Høstens Conscious-kolleksjon er et utrolig godt eksempel på hvor langt vi har kommet, når teknologi og innovasjoner kan erstatte konvensjonelle materialer med resirkulerte alternativer, sier Pascal Brun, Global Sustainability Manager i H&M.

H&M Fall 2019 Conscious-kolleksjon lanseres 13. september, og vil være tilgjengelig i butikker verden over, samt på hm.com.  

Se hele Conscious-kolleksjonen her:

Strikket genser med halvpolo kr 199
Vattert hettejakke kr 499
Chiffonkjole kr 399
Rett dressbukse kr 399
Ribbestrikket pologenser kr 299
Lang hettegenser kr 149
Mønstret kjole kr 399
Kort kjole kr 199
Ribbestrikket kjole kr 299
Bluse i lyocellblanding kr 299
Coated leggings kr 199
Kåpe i ullmiks kr 999
Vattert hettejakke kr 499
Jakke i polyestermiks kr 299
Strikket hettegenser kr 399
Strikket genser med høy hals kr 199
Dobbeltspent blazer kr 399
Strikket genser kr 249
Kort kåpe i pilé kr 699
Oversized kåpe i ullmiks kr 799
Singlet i lyocell kr 99
Strikket pologenser kr 299
Strikket pologenser kr 299
Ribbestrikket pologenser kr 299