Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Denne designerveska bør du investere i NÅ

Mangler du en unnskyldning til å kjøpe designerveska du har hatt på ønskelista i flere år?

Vel, nå er den kanskje her.

En studie gjennomført av Baghunter har spådd at Hermès Birkin-vesken vil doble i verdi i løpet av de ti neste årene. Noe som gjør det til en historisk bedre investering enn både aksjemarkedet og gull!

Evelyn Fox, grunnleggeren av Baghunter, sier til Luxury Daily at denne studien først og fremst viser hvor stabilt luksussegementet innen moteindustrien er, sammenlignet med mer tradisjonelle investeringer.

Motejournalisten Lars Midtsjø påpeker også at Birkin-vesken er en bra investering.

– Luksusmerkene gjør det som kjent veldig bra i nedgangstider ettersom den er rettet mot et segment som alltid har penger uansett. Birkin er jo et godt eksempel på dette, sier Midtsjø til Melk og Honning.

Den ikoniske designervesken, som fikk navnet sitt etter den britiske skuespilleren og sangerinnen Jane Birkin, har hatt en verdiøkning på omtrent 500% i løpet av 35 år, som er en høyere vekst enn gull på det amerikanske markedet, melder The Independent.

Les også: Jane Birkin ser seg lei på Hermès-vesken

Screen Shot 2016-01-26 at 10.58.53

Foto via Instagram

Eksklusiv

Hermès Birkin en av de mest eksklusive designerveskene der ute, og kan være vanskelig å få fatt på, selv om du disponerer pengene. Det er lange venterlister – ofte opp til flere år!

«Normalt» ligger prisen for en Birkin veske på mellom 60 000-150 000. Salgsrekorden for en Birkin-veske er på den fuchsia-fargede versjonen laget av krokodilleskinn, som ble solgt for 1,76 millioner kroner i fjor sommer i Hong Kong.

Motejournalisten Lars Midtsjø mener at det er tilbud/etterspørsel som er hovedårsaken til den store verdiøkningen Birkin-vesken har hatt og blir spådd i årene som kommer.

Les også
13 dreamy hoteller i Europa

– Aller mest tror jeg at det er denne eksklusiviteten og utilgjengligheten som har gjort Birkin vesken til den merkevaren den er. Når Hermès ikke kan produsere nok vesker til å mette etterspørselen blir det lange ventelister, hvilket igjen gjør produktet eksklusivt. Man vet med andre ord at det aldri vil «gå av moten» fordi den ikke aldri blir folkelig.

Kvalitet

Det som skiller Birkin fra andre designervesker er kvaliteten. Hermès produserte opprinnelig saler før de gikk inn i motebransjen, og har beholdt mange av teknikkene og materialene til å produsere veskene sine.

– Birkin er en ekstraordinært vellagd veske. Hver eneste en er håndlagd av trente håndverkere, og det kan ta over 18 timer å lage en veske, påpeker Marissa N. Stempien, moteredaktør i Justlux.com til Fortune.

Midtsjø påpeker at kvaliteten er hovedgrunnen til utilgjengeligheten.

– Råvaren må vokse under gode omstendigheter for å bli godt nok lær. Dette tar tid. For eksempel er noen av krokodilleveskene deres tredje generasjon fra den samme farmen.

Kjendisfavoritt

Mange kjendiser er flittige brukere av den klassiske it-vesken, som for eksempel hele Kardashian/Jenner søskenflokken, Jennifer Lopez og Victoria Beckham.

Kim Kardashian er såpass stor fan at hun til og med har to spesiallagde versjoner. Hun eier en med et trykk av en tegnet av datteren North, og en som hun fikk i gave av ektemannen Kanye West.

Skeptisk

Elin Reitan, forbrukerøkonom for Nordea, stiller seg imidlertid kritisk til at Birkin-veska er en bedre investering enn aksjer.

Foto: Privat

Foto: Privat

– Det er for eksempel på sikt det lønner seg å investere i aksjemarkedet, da aksjemarkedet svinger. Avkastning og risiko henger også tett sammen, og man kan selv bestemme hvor stor risiko man vil ta på aksjesparingen sin, påpeker Reitan.

Forbrukerøkonomen anbefaler dermed at man ikke skal bruke sparepengene sine på en designerveske i den tro at det vil være en god investering.

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

– Det er også usikkert på om det er tatt høyde for at prisen vil variere avhengig av i hvor god stand vesken er i når man selger. Hvor mye man eventuelt tjener på salg av en veske vil da variere, og vil også kunne være negativ. Husk også at en aksje ofte er  lettere å omsette enn det en veske er, og dette må man jo naturligvis tas med i beregningen.

Les også: Ny prisrekord for Hermés Birkin

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

A photo posted by kardashians (@kuwtkgirls) on

A photo posted by OK! Magazine (@okmagazine) on

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer