Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Den legendariske fotografen er død

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)

Med en spesiell forkjærlighet for klær, er William J. «Bill» Cunningham Jr. ifølge Anna Wintour mannen vi alle kler oss opp for. I går døde den høyt elskede fotografen i en alder av 87, etter å ha fått slag noen dager tidligere.

Dette melder The New York Times, der Cunningham selv jobbet i nesten 40 år med å formidle hans blikk på gatemote. En hel moteverden er i sorg og sosiale medier florerer av kondolanser til mannen som mener frihet er det dyreste i verden. Amerikaneren er blitt kjent for å se trender i tidlig stadie der han selv syklet rundt i det store eplet i sin velkjente blå arbeiderjakke, som i motsetning til andre jakker ikke ble like slitt av det analoge kameraet som hang rundt halsen.

– Jeg så Bill gjøre sin greie for første gang da jeg var 7 år. Jeg visste ikke hvem han var, men jeg så at han fikk viktige folk til å stoppe opp og justere på ting. Akkurat samme stemning var det da jeg så ham for en måned siden: Fancy folk ble plutselig usikre i tilstedeværelse med denne spesielle eksentrikeren. Han hadde makt, men var mild og snill. Han hadde visjon og vil bli savnet, skriver Lena Dunham på Instagram.

Les også: Disse 8 motefilmene bør du se i høst

Cunningham levde et liv som bar preg av enkelhet, men ønsket aldri å bytte det bort. For som han selv sa: «om en ikke tar imot pengene kan folk heller ikke si hva en skal gjøre». New Yorks gater vil savne den smilende mannen som likevel hadde så mye makt i sine hender. Gjør deg selv en tjeneste og benytt søndagen på å se dokumentaren fra 2010:

https://www.youtube.com/watch?v=PJnR_L0QCSg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer