Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram @malenemalling

Den danske moteveteranen Malene Malling lanserer motemerket La Bagatelle

«Her finner man balansen mellom å passe inn, samtidig som man skiller seg litt ut».

Da nyheten kom om at Cover skulle legges ned i 2016 var det mange som reagerte. Den danske motemagasinet hadde vært en favoritt ikke bare nasjonalt, men for fashionistaer rundt om i hele Skandinavia. Kvinnen som ledet det hele, Malene Malling, uttalte at «Månedsmagasinet som form har begynt å miste sin relevans, og jeg har ikke tenkt å la meg bli irrelevant». I utgangspunktet skulle magasinet gå over til å bli utgitt biannually, det vil si to ganger i året. Det viste seg likevel ikke å stemme – leken var over for godt for Cover.

Siden den gang har Malling blant annet jobbet som kreativ leder for Vero Moda.

Nå starter moteveteranen noe helt nytt.

Fashion Forum kan nemlig melde at Malling har lansert motemerket La Bagatelle.

Les også: Forbruksboom i Danmark etter gjenåpning

Merket skal ifølge det danske motebusinessnettstedet være inspirert av henne selv, døtrene og deres fantastiske hjem i Taarbæk, som er en forstad utenfor København. Dette skal være tegnet av Gottlieb Bindesbøll, en kjent, dansk arkitekt som levde på 1800-tallet og forbindes med teglsteinsarkitekturen man gjerne ser rundt om i Danmark.

Malene Malling har lansert motemerket La Bagatelle
Bilde av Malene Mallings hjem. Foto: La Bagatelle

Malling er visstnok en stor samler både av vintage interiør og mote, og kolleksjonen hun nå har designet er laget basert på dette.

«Her finner man styles som en moderne garderobe burde være bygget opp av. De er alle sammen harmoniske både i energien, proporsjonene og komposisjonen. Plaggene er skreddersydde i fantastiske tekstiler som gjør at man kan fokusere på å leve livet, fremfor hva man har på seg. I La Bagatelle finner man balansen mellom å passe inn, samtidig som man skiller seg litt ut», står det på merkets hjemmeside.

Kolleksjonen kommer i et begrenset opplag og alt sys i Mallings studio utenfor København. Blant stoffene finner man japansk og indisk bomull, i tillegg til spesielt utvalgte antikke tekstiler fra 1800-tallet. Mye er allerede utsolgt.

Foto: La Bagatelle

Les også: Vogue Scandinavias moteredaktør er klar

Siste saker

Mest lest nå
Les mer