Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Saks Fifth Avenue slutter med pels
Foto: Instagram/@saks

Den amerikanske luksuskjeden Saks Fifth Avenue kutter pels

«En game changer».

Listen over designere og moteaktører som sier nei til pels blir stadig lengre. Sist ut var Balenciaga og Alexander McQueen.

Nylig gikk også flere britiske designere sammen med varemagasinet Selfridges i London om et brev til den britiske regjeringen, hvor de ba om et forbud mot salg av ekte pels.

Nå sier også Saks Fifth Avenue nei til pels.

Den amerikanske luksuskjeden vil slutte å selge pelsprodukter innen januar 2023, skriver Forbes.

Alle dens 27 pelssalonger vil bli stengt, blant annet i New York, Boston, Philadelphia og Beverly Hills innen januar 2022.

Luksuskjeden, kjent som Saks, vil imidlertid fortsette å selge produkter som saueskinn, kuskinn, fjær, skinn og fuskepels.

Kun pelsprodukter fra pelsoppdrett og fra ville dyr vil bli faset ut fra sortimentet.

Chanel sa nei til bruk av pels og skinn fra ville og eksotiske dyr i 2018.

– Vi erkjenner at trendene utvikler seg konstant, og at salg av pels forblir et viktig samfunnsmessig problem. Derfor vil elimineringen av dette fra vårt sortiment nå være et riktig steg for oss å ta, sier Tracy Margolies, handelssjef i Saks Fifth Avenue i en pressemelding.

Kitty Block, president og daglig leder i dyrevernsorganisasjonen The Humane Society of The United States sier til Forbes at Saks Fifth Avenue sin avgjørelse er en «game changer», og at forbrukere ikke lenger ønsker dyreplageri i sine garderober.

Saks Fifth Avenue er imidlertid ikke det eneste varemagasinet som slutter med pels.

Fra før har Selfridges i London stoppet salget av eksotisk skinn, mens amerikanske Nordstrom slutter med eksotisk skinn og pels. Også to av verdens største varehus Macy’s og Bloomingdale’s har kuttet pels.

Her hjemme besluttet regjeringen å avvikle pelsdyrnæringen i 2019. Mens Sverige besluttet å midlertid legge ned pelsindustrien tidligere i år, gjenstår det å se hva som vil skje med den danske pelsindustrien, etter den svært så kontroversielle minkkrisen i Danmark.

Les også: Oppfordrer til pelsfri Sex & The City-oppfølger

Siste saker

Mest lest nå
Les mer