Influencer poserte med skogbrannene i bakgrunnen

Foto: Instagram/@coletteleclair_

Den amerikanske influenceren Colette LeClair slepes for å posere foran skogbrannene i California

Det får nettet til å koke.

Under vårens Black Lives Matter-demonstrasjoner i USA, ble flere influencere fersket i å posere med skilt og bannere, for så å slenge de fra seg så fort de fikk tatt et bilde uten å faktisk demonstrere mot rasisme.

Den amerikanske bloggeren Colette LeClair la nylig ut to bilder på Instagram hvor hun poserer i en knalloransje tyllkjole på stranden i San Francisco, med en illrød og røykfylt himmel i bakgrunnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannene som herjer over California, Oregon og Washington har så langt brent ned store områder, tusenvis av hjem og krevd over 30 liv, skriver Dazed.

I sin opprinnelige caption til bildene skal den California-baserte bloggeren ha skrevet at det var hennes siste kveld i byen. Hun skal også ha forsøkt å selge tyllkjolen hun har på seg, skriver Paper som viser til skjermdumper av den originale teksten, postet på Twitter.

https://www.instagram.com/p/CE8RMsNnS77/

Skrudd av kommentarfeltet

Det var forfatter Caroline Moss som skal ha startet den virale tweeten, hvor hun kritiserte influenceren for å kapitalisere på den dramatiske bakgrunnen, mens delstaten kjemper mot sin mest ødeleggende skogbrannsesong til nå, skriver Insider.

«Vi lever i helvete. Dette er en influencer som akkurat postet et bilde av klær hun vil selge ved å *posere i det* på stranden i San Francisco mens skogbrannene herjer rundt henne», skriver Moss, til tusenvis av kommentarer som eksempelvis «uhyggelig på så mange måter» og «bruker en øko-tragedie som rekvisitt for selv-promotering».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen skal imidlertid ha forsvart LeClair og kommentert ting som at «hun må tjene til livets opphold» og at hun ikke kunne slutte å jobbe for å «sørge over den døende jordkloden».

Etter å ha gått som en farsott på Twitter med haglende kritikk, har LeClair endret på caption og skrudd av kommentarfeltet for sine 30 000 følgere. Moss sin Twitter-konto ser ut til å være slettet.

«Siste dagen min her! Ville si farvel til havet og stranden og gjøre noe jeg pleide å nyte så mye her i så mange år – stativbilder. Samler for øyeblikket sammen masse klær som skal doneres bort – yay», skriver LeClair i en ny caption, hvor hun understreker at kjolen ikke blir med videre.

«Og for å avklare – jeg kjørte til stranden på min siste kveld i byen, og tok bilder, jeg elsker å ta bilder. Jeg har tatt bilder de siste tre årene i denne byen. Jeg elsker denne byen. Det har vært branner i flere uker i California. Det er grusomt. Ber for folk som kjemper mot brannene. Sender dere alle kjærlighet».

Les også: Emily Ratajkowski åpner opp om seksuelt overgrep