Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette blir de viktigste høsttrendene

Forrige uke markerte offisielt starten på høsten. Nå man må for alvor vurdere et ekstra lag, tykkere jakke eller varmere sko. Men dette trenger ikke bety at man skal se innpakket ut.

Melk & Honning har spurt tre av de fremste i Norges motebransje om hvilke tre trender de mener man burde fokusere på i høst.

Karen Elieson
Stylist

1. En av de mest fremtredende fargetrendene for høstsesongen er rødt. Rød er en klassisk power-farge og en av mine favorittfarger. Jeg elsker å kombinerer en klassisk, androgyn og sporty stil med mer feminine rødtoner.

Karen Elieson. Foto: Akam1k3

2. En annen favoritt-trend for høstsesongen må være dressen. Jeg har sett SÅ mange nydelige dresser nedover catwalken for AW17. En gjenganger er den grå dressen, gjerne med rutemønster. Det jeg også liker veldig godt med sesongens dresser, er den litt løsere og mer avslappede passformen og silhuetten som har vært dominerende. Jeg liker godt å kombinere mer tailored pieces sammen med plagg med mer sporty referanser. Det gir et dressed-up, men funksjonelt uttrykk som er perfekt i alt fra jobbsammenheng til fest.

3. En tredje favoritt-trend for AW17 er herrereferanser/menswear-inspirerte plagg. Store herrefrakker, skjorter, blazere og cardigans. Hovedfaktoren for denne trenden er det mer androgyne snittet og de maskuline materialene. Trenden er clean, med rene linjer og en klassisk fargepallett – det er ujålete uten noe dilldall. Det er fokus på gode materialer og velsydde plagg med godt snitt. Det er noe veldig vakkert over det kjønnsnøytrale og uanstrengte ved denne trenden.

Første f.v: En av mine favorittlooks for denne sesongen er en mørkeblå oversized dresslook fra Céline med en hvit skjorte som har ekstra store krageslag. Bilde 2 og 3: Jaquemus har også noen sykt fine dresslooks denne sesongen, elsker silhuettene og den enkle stylingen. De har også en av sesongens fineste skjorter.

Alexander Winslöw Krystad Marthinsen
Designer og innkjøper på F5 i Prinsens Gate

1. Kraftige kontrastfarger som gul, oransje og rød.

Alexander Winslöw Krystad Marthinsen. Foto: Privat

Flere norske merker, som Holzweiler og Avenue, har i det siste lansert relativt enkle og kommersielle produkter i klare, sterke farger, som stikker seg ut i menswear-jungelen av navy, svart og grått. Denne høsten har jeg notert meg mye rødt, og en del kraftige gultoner. Mange av produktene fra de nevnte merkene er unisex, eller finnes i både dame- og herrevariant, så dette er ikke en ren herretrend.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

2. Myke materialer som fløyel, kord og myke strikkekvaliteter er å se for både dame og herre, men flere av de større internasjonale merkene fokuserte mye på kordfløyel for denne høsten, noe vi også har gjort i vår egen F5-kolleksjon. Materialet er mykt og behagelig, og passer perfekt for det norske høstklimaet.

3. Vi har sett innslag av stram suiting i motebildet en stund nå, men oftest som en kontrast til noe mer sporty eller avslappet. For denne høsten har flere motehus og designere latt denne trenden få leve helt ut, men looks som er så stramme at de minner meg om karakteren Agent Smith fra The Matrix. Andre igjen har latt hooligan-gutten få vise seg frem i full skoleuniform med slips, der vi tidligere for det meste har sett antrekk som egner seg for å fotballkamp og slagsmål. Det gjenstår å se hvor mye av dette som adopteres av mannen i gata, men en strammere linje er i alle fall tydelig, og jeg skal i alle fall friske opp noen slipsknuter.

 

Margrethe Gilboe
Stylist i Pudder Agency

Margrethe Gilboe. Foto: Pudder Agency

Jeg elsker høsten! Både hva vær og klær angår. Kalde crispy høstdager med vakre farger i naturen hvor vi kan pakke oss inn i vakre  klær i ull, tweed, fløyel og strikk. Endelig kan man ta på seg kåpe, støvletter og deilige strikkeplagg. Mine tre favoritt trender denne høsten er:

1. Rødt er en av høstens største trendfarger.  Jeg har alltid vært glad i å bruke farger og rødt er en favoritt. En skikkelig «statement»-farge som man tar på seg når man ønsker oppmerksomhet. I små doser eller ton i ton fra topp til tå! Har kjøpt meg et par røde lakk støvletter denne høsten som allerede har fått bein å gå på:) Styler de gjerne med røde strømpebukser, rødt blyantskjørt og en chunky strikkegensere til.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

2. Power dressing! Denne trenden er en klassiker og aldri helt uaktuell. Du kan liksom ikke gå feil med en lekker dressjakke og bukse eller skjørt. Man kler på seg litt makt! Denne høsten ønsker jeg meg en buksedress i tweed med dobbeltspent jakke. Fint å style med strikk til eller en hvit crispy skjorte! Kjøre på med cowboyboots eller ankelboots med spiss tå i en kul farge.

3. Man må jo elske sauepels når man bor i Norge. Holder på varmen og ser så bra ut! Dessuten er det politisk innafor om man bryr seg om dyrevelferd. Og det gjør jeg:) Jeg har en rosa sauepels fra Epilogue som skal få lufta seg denne vinteren også. Sammen med rødt! Rosa og rødt er jo ikke feil. Gleder meg allerede.

Rødt hos Givenchy og Celine. Powerdressing hos Stella McCartney og Calvin Klein. Saueskinn hos Miu Miu og Proenza Schouler

Hovedbilde: Miu Miu fra Vogue 

Catwalk-bilder: Vogue

Les også: Høydepunkter fra moteuka i London

Siste saker

Mest lest nå
Les mer