Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

De største beauty-trendene fra de internasjonale moteukene

Vi har snakket med hårstylistene og makeup-artistene som var backstage i New York, London og Paris.

Moteukene ble offisielt rundet av i Paris tidligere denne uka, og motepresse, innkjøpere, influencere og fashionistaer har allerede pakket kofferten og pekt snuten hjemover. Designerne fått vist fram hva de mener folk bør gå med til høsten og vinteren. Men ikke bare dét; i samarbeid med både makeup-artister og hårstylister har de også kommet fram til de mest trendy beauty-lookene for neste sesong.

Hva kan man forvente å se mer av når det kommer til sminke-looks? Og hvilke blir de største trendene når det kommer til hårfrisyrer og farger fremover?

NATURLIGE STRUKTURER: Temperley London – FW18

– Folk på gata skaper trendene

– Den aller største trenden jeg så under moteukene var at det var rom for masse personlighet og mer mangfold enn tidligere. Man ser ikke den samme looken på alle jentene. Det kunne være alt fra helfarget hår til blondiner med pixie cut, og også såkalt naturlig hår, forteller Antonio Corral Calero som er global ambassadør for Moroccan Oil til Melk & Honning.

– Det handlet mer om å vise hvem man er, enn én unison dominerende trend. Det var utrolig vakkert å se. 

Spanjolen har gjennom karrieren jobbet for store navn som Christian Dior og Saint Laurent. Denne gangen jobbet han under visningene til Temperley London og norske Kristian Aadnevik i den britiske hovedstaden.

– Inspirasjonen bak Aadnevik sin visning var Svanesjøen med en moderne twist – tenk «off duty»-ballerinas. Vi gjorde det på den måten at vi lagde ballerina-«chignons» med noen tilfeldige hårtuster for å skape en mer uferdig look. Akkurat slik en ballerina ville sett ut når hun gikk fra et sted til et annet på en busy dag.

AVSLAPPET BALLERINA: Kristian Aadnevik – FW18

Corral Calero mener London er en evig inspirasjonskilde når det kommer til hår.

– Folk i London har en helt spesiell måte å leve på, og du kan virkelig føle og se den typen vibe i måten de velger å ha håret sitt på, i likhet med hvordan de går kledd. Folk på gata skaper jo faktisk trendene fordi de utstråler disse tingene – så enhver trend du ser på catwalken her er i utgangspunktet sett på en London-boer!

Og når det kommer til hvilken hårfrisyre man absolutt ikke burde satse på den kommende høsten?

Les også
M&H toppliste: 13 interiørfavoritter

– Mullets er definitivt ikke trendy nå!

– Det er trendy å la modellenes personlighet få komme mer frem

LinnLinnea Jøssang Helgeland har jobbet flere år hos Gevir, salongen som ble startet av Agnes Gulbrandsen. Det har åpnet en rekke muligheter også utenfor Norges landegrenser, blant annet gjennom frisørkjedens samarbeid med Oribe.

– Denne gangen fikk vi forespørsel fra deres kontor i New York om vi hadde mulighet til å komme over å hjelpe til, og det ville vi jo selvfølgelig! Nikola Grozdic, også fra Gevir, og jeg dro over. Vi har fått innpass fordi vi jobber ekstremt hardt og målrettet, forteller Jøssang Helgeland til Melk & Honning.

De to gjorde hårstyling under visningen til Brandon Maxwell, der blant andre supermodeller som Bella og Gigi Hadid, Jourdan Dunn, Karlie Kloss og Joan Smalls gikk, og visningen til The Blonds, der moteikonet Daphne Guinness var med.

MANGFOLDIG HÅRTREND: Brandon Maxwell – FW18

I likhet med Corral Calero la hun merke til at «naturlig hår» er populært nå. 

– Det er trendy å la modellenes personlighet få komme mer frem. Vi har derfor sett mye mer naturlig hår under mange visninger denne sesongen. Håret skal være sunt og glansfullt, med myke oppsett eller lave hestehaler hvor håret er lite stylet. Produktene som blir brukt nå skal skape et hint av volum uten at håret mister glans. Et godt eksempel på naturlig tekstur er håret som ble vist under Anna Sui sin visning; naturlig med 80-talls vibber.

De to visningene hun og Grozdic stylet var ekstremt ulike, forteller Jøssang Helgeland.

– Den ledende frisøren under Brandon Maxwell, James Pecis, hadde laget en look som var lekker og naturlig. Den bestod både av den perfekte lave hestehalen, glansfullt rett hår, og naturlige afroer.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Cecilia Teigen

– Under den andre visningen for The Blonds, der vi assisterte Kien Hoang, var nøkkelordene aliens og det grafiske. Håret ble samlet i en dobbel «french twist» og satt opp i to horn som en utenomjordisk formasjon. Ekstremt hår så man også hos blant andre Jeremy Scott og Marc Jacobs. De modellene som ikke hadde hatter under sistnevnte designers visning, hadde hår i alle regnbuens farger og klippet i forskjellige former; alt fra paige til asymmetriske former.

– Det er jo både veldig morsomt og inspirerende å se. Men kanskje ikke akkurat noe mannen og kvinnen i gata kommer til å ville ha. 

Vogue.com skrev nylig at en av denne vårens største trender, nemlig hår-accesoirer, fortsetter å gjelder for den kommende høsten. Det kan Jøssang bekrefte at hun også observerte backstage.

– Det var flere visninger som hadde dette, både hårklyper og hårbøyler. En variant jeg likte spesielt godt var den hos Christian Siriano, der håret var klipset inn i enkle sorte spenner.

– Mektig, ultrafeminint og individuelt

Når det kommer til sminke-trender under de internasjonale moteukene, pekte Harper’s Bazaar i en sak nylig på at mye glød og sterkt fokus på enten øyne eller munn blir blant de største. Det sto også i fokus under Saint Laurent-visningen i Paris.

– Stikkordene er mektig, ultrafeminint og individuelt. Selve definisjonen på naturlig skjønnhet. Øyensminken vi brukte under visningen denne gangen har hatt fokus på å virkelig heve nivået av femininitet og styrke til et nytt nivå, heter det i en uttalelse fra Global director for YSL beauty, Tom Pecheux.

– Vi ville at dette skulle være kvinner som så så vakre ut som overhodet mulig. 

Lookene ble skapt i samarbeid med YSL sin sjefdesigner, Anthony Vaccarello

– Det var et poeng for oss å fremheve noen av modellene sine karakteriske øyne, ved hjelp av nettopp øyensminken. Det hele er en forlengelse av det YSL har gjort tidligere, og samtidig er det en modernisering av det, et slags forsøk på en titt inn i fremtiden. Man kan gjerne tenke på det som en grunnsten i prosessen med å skape et drømmeslott, forteller han.

ØYNENE I FOKUS: YSL – FW18

Den norske makeup-artisten Marthe Hesvik er ambassadør for sminkemerket Maybelline. I den forbindelse har hun gjort makeup på visninger under flere sesonger av moteuka i New York. 

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

– Denne gangen jobbet jeg backstage under visningene til Jason Wu, Cushnie et Ochs, Alice & Olivia, Naeem Khan og Jonathan Simkhai, forteller hun til Melk & Honning.

Hun mener at man generelt ser mer avanserte looks, med flere produkter og referanser til 80-tallet i stedet for «no makeup» som har regjert lenge.

– Jeg så mye mer matt hud og gjerne mer dekk enn tidligere. Matt, flawless hud – selvsagt med glød – er superlekkert. «Rå» hud som har vært trendy lenge nå fungerer bra om man har perfekt hud, men det gjelder jo de aller færreste av oss. Derfor tror jeg en litt mer dekket og mattere hud er en av trendene som folket vil trykke til sitt bryst.

Hun la også merke til mye blush.

– Det måtte jo bli sånn. Anti-Kardashian møter 80-tallet, og svaret er selvsagt blush. Friske rosa kinn i alle varianter. Lite eller ingen konturering og fullt fokus på eplekinn eller «draping» der man rammer inn ansiktet med ulike nyanser av blush. Det er fresht og kler absolutt alle! Det er mye mer foryngende enn tung, brun konturering, mener jeg.

– Generelt er det mye fine farger. Alt fra grønne og gule toner på øyne og lepper, til knallrødt og oransje.

Hun er glad for at det var mye mindre av den såkalte «dewy» huden å se på motevisningene.

– Personlig synes jeg det er skikkelig deilig, siden jeg er så lei av den våte huden. Konturering og dewy hud er ikke lenger så stort som det har vært.

MATT FLØYELSHUD – Cushnie et Ohns – FW18 – Jason Wu – AW’18

Hovedbilde: Foto: Theodoros Chilapas / @theodoroschilapas (Linn Jøssang fra Gevir til høyre i bildet)

Les også: Trodde du det bare var en døgnflue? – Glossier er kommet for å bli

Siste saker

Mest lest nå
Les mer