irving-penn

De norske skjønnhetsekspertenes beste leppestifttriks

Slik får du leppestiften til å sitte hele nyttårsfesten.

Det er ingen hemmelighet at en lekker leppestift kan løfte ethvert antrekk. Dessuten er den en klassiker når det kommer til festmakeupen. Med den store nyttårsfesten i vente har vi tatt en prat med Somaya Bougroug hos Gimle Parfymeri og makeup artist og influencer Nina Sandbech om deres beste tips og triks som får leppestiften til å vare hele kvelden.

De to er begge enig om at leppene må skrubbes og tilføres rikelig med fuktighet for at leppestiften skal sitte best mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
leppeskrubb
Leppeskrubb fra Sara Happ hos Makestyle kr 229.

– Mitt beste tips er å eksfoliere vinterleppene. Få bort skorten på leppene slik at du får det fineste grunnlaget. Påfør fuktighet i form av leppepomade, men bare litt så ikke leppestiften sklir ut, forteller Bougroug.

Det er Sandbech enig i.

– Det er greit å ikke ha for tørre eller sprukne lepper, så det er viktig å skrubbe og gi de fuktighet først. Da blir resultatet finere, forteller Sandbech.

For å få leppestiften til å vare lengst mulig anbefaler Bougroug å bruke en primer eller litt foundation i pudderform på leppene. Det vil forhindre at leppestiften flyter ut.

– Bruk en leppepensel når du skal legge en godt pigmentert leppestift. Da får du bedre kontroll på hvor mye farge du påfører leppene og du kan bygge opp fargen lag på lag.

Hun anbefaler en lipliner for å ramme inn leppefargen. En mørk lipliner definere leppene, mens en lys lipliner skaper de myke, softe og naturlige leppene.

leppemasker
Pakke med 8 leppemasker fra Rodial hos SkinCity, kr 529.

– Til slutt går du over med en concealer langs leppekanten for å fjerne ujevnheter.

Sandbech forteller at en matt leppestift vil holde. Vil du safe kan du gå for en som er merket med long lasting.

– Et annet triks er å ta et stykke papir mellom leppene og presse leppene forsiktig sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bougroug anbefaler alle å finne frem til den fargen de trives best med, men mener man bør være åpen for forslag og gjerne oppsøke dyktige makeup-artister som har kunnskapen til å se hvilken fager som passer deg best.

– Makeup-artister evner å se fargene dine og kan gi deg inspirasjon til å prøve en ny leppefarge med utgangspunkt i dine naturlige farger, sier hun, og fortsetter:

– Mine favoritter er leppestifer som andre har plukket ut for meg. Føl deg aldri forpliktet til å bruke en trendfarge, understreker Bougroug.

For Sandbech er en rød leppestift alltid en sikker vinner.

– Jeg synes alltid rød er fint. Både en litt dypere rødtone og en mer knæsj.

Så til tusenkronersspørsmålet: Finnes det egentlig noe triks for å unngå å få glasset fullt av leppestiftmerker?

Old school-trikset er å påføre et lag med leppestift, tappe av med en Kleenex, påføre pudder og bygge opp med enda et lag med leppestift. Ellers er jeg fan av å bruke en matt eller tørr leppestift fra for eksempel Tom Ford og Giorgio Armani, forteller Bougroug.

– Jeg får alltid litt leppestift på glasset, men det sies at om man gjør kanten litt våtere med tungen først, så vil ikke leppestiften sette seg så godt fast i glasset, avslutter Sandbech.

Øverst: Tom Ford kr 320, YSL kr 335, Giorgio Armani kr 300.

Hovedbilde: Irving Penn

Les også: Julens diggeste duftlys