Dårlig nytt for Bik Bok

Millionunderskudd for kleskjeden.

Tekstilbransjen har slitt ekstra mye under korona. Men også før viruset kom har det vært tøffe tider for den Varner-eide ungdomskjeden Bik Bok.

Det ferske årsregnskapet til Varner-gruppen viser en omsetningssvikt på over 100 millioner kroner for merket. Rapporten innbefatter også Bik Bok sin lillesøster, WOW.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omsetningen ble 625 millioner kroner i fjor, ned fra 729 millioner året før, melder E24, som først omtalte saken.

Aldri har Bik Bok tapt så mye.

Men det var ikke bare Bik Bok som hadde knallrøde tall. Varner sin bunnlinje er også rammet. Årsregnskapet viser et underskudd på hele 46.2 millioner i fjor. En nedgang fra kun 33,7 millioner i underskudd i 2018.

Les også: Nedleggelser og salgsfall blant kleskjedene i Oslo

Ikke bare Bik Bok

Avvikling av åtte butikker får mye av skylden for omsetningsfallet, men COVID får også skylden for den negative utviklingen hos Varner-konsernet.

I juni ble det også besluttet av kjeden Wow legges ned. Dette gikk utover 30 butikker.

Skjermdump E24

Nedgangen i retailbransjen rammer ikke bare Bik Bok, også andre klesgiganter. H&M er blant de som nå sliter. Omsetningen falt med hele 50 prosent under de tre første månedene før 31. mai.

Andre Varner-eide merkevarer er Urban Sport. De 33 butikkene i Norge, fikk en nedgang i omsetningen fra 299,5 millioner i 2018, til 277,2 millioner i fjor.

Underskuddet økte til 38,6 millioner kroner i fjor, fra minus 27,5 millioner året før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klesmerket Days Like This ble besluttet lagt ned tidlig i fjor, og i november 2019 stengte de endelig dørene for godt. Dette gikk utover 50 butikker og 300 ansatte.

Omsetningen endte på 183 millioner kroner, ned fra 232,5 millioner året før. Dette viser en forbedring av underskuddet i 2018 som var på 65,5 millioner. I 2019 er det kun på 48,5 millioner kroner, viser årsrapporten. Men leken var altså likevel over for dem.

LES OGSÅ: Nå sliter it-merket