Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
birger christensen i københavn stenger
Slutt for ikonisk shoppingfavoritt. (Instagram/@emilisindlev)

Danske Birger Christensen på Strøget lukker dørene

Luksusmotebutikken stenger etter 152 år.

Den er nærmest for en institusjon å regne, Birger Christensen-butikken i Østegade på Strøget i København. Der har den ligget der siden 1869, og har vært selvsagt på mang en shopping-sulten nordmanns liste over ting å gjøre på besøk i den danske hovedstaden. I det minste for litt vindusshopping.

Men nå er det slutt.

Etter 152 år stenger den ikoniske butikken.

Til danske Børsen, forteller eier Jens Birger Christensen om «andre tider». I tillegg til å stenge butikken, droppes også alt av pelssalg. I stedet blir det fullt fokus på de to in-house-merkene Remain og Rotate.

Birger Christensen på Strøget i København stenger dørene etter 152 år. (Instagram/@birgerchristensen)

– Det er klart at det har vært en følelsesladet beslutning for meg, sier han.

Han er fjerde generasjon i motehuset som nå setter et punktum for pels og satser på sine egne populære motemerker via wholesale og egen webshop.

Rotate, som er et samarbeid med de to danske megainfluencerne Jeanette Madsen og Thora Valdimars, er et av Danmarks fremste motemerker, og har nærmest siden oppstarten høstet stor internasjonal oppmerksomhet.

Butikken er nærmest for en institusjon å regne. (Foto: Birger Christensen)

Birger Christensen startet som en pelsreparasjonsbutikk i 1869, men ble senere utvidet til en treetasjers stor luksusmotebutikk. Den 700 kvadratmeter store butikken i hjertet av Københavns shoppinggate har, som Fashion Forum påpeker, vært kjent både for sitt sortiment av pels. Men også «en eksklusiv miks av både etablerte luksusmotehus med nye brands».

Det danske bransjenettstedet peker på at avgjørelsen om å droppe pels må ses i lys av at både danske og internasjonale motehus de siste par årene har kuttet pels samt den foreløpige nedstengningen av minkoppdrett i Danmark.

Nå skal familien satse på sine in-house-varemerker. (Foto: Birger Christensen)

Det var også det som var de bakenforliggende årsakene til at verdens største auksjonshus for pels, danske Copenhagen Fur, stengte dørene nylig.

Les også
Sara Flaaen Licius og Ida Tolou deler sine høydepunkter fra Paris Fashion Week

Dørene stenger imidlertid ikke riktig enda. På sine nettsider opplyser Birger Christensen at butikken holder åpent frem til første kvartal 2022.

Les også: Er det på tide å forby salg av pels i Norge?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer