Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bar Albatross på Torshov

Dette er Albatross-bartendernes beste cocktails

Disse lager du enkelt hjemme.

Ingen planer for helga? Inviter noen venner over på middag og digge drinker. Vi har snakket med bartenderne bak Oslos nyeste bar, Bar Albatross, og fått tipsene til cocktailsene du enkelt kan lage hjemme.

Einar Kaupang, Tom Fredrik De Ridder og Ole Thorsen er gutta bak Bar Albatross som ligger midt i smørøyet på Torshov. De har mange års erfaring fra utesteder som Bar Boca, Pauls Boutique og Internasjonalen, og åpnet i sommer sin egen bar.

Hornblåseren aka The Hornblower

Cocktails hos Bar Albatross

Hornblåseren er ny på menyen til Bar Albatross.

– Denne drinken er inspirert av Horatio Hornblower-bokserien som handler om en ung mann og hans kvaler, som stiger i gradene i den britiske marinen på slutten av 1500-tallet under Spanskekrigen. Han har sterk moralsk karakter og jeg leste alle bøkene som barn, så jeg tenkte at vi må dedikere en drink til denne flotte kommandanten, sier Einar og legger til;

– Og hva drikker britene til sjøs? De drikker mørk rom, i daglige rasjoner. Og te, typ sort. Og for å unngå sjøbuk, så trenger man litt sitrus. Dette er alt man trenger for en tur på bøljan blå, og den er farlig god opp mot julebordssesongen.

Hva er det som er så digg med denne?

– Dette er i bunn og grunn en daiquiri, og de er kjent for å være veldig elegante, sterke og passer både for nybegynnerne, men også for viderekommende. Og den er lett å lage hjemme.

Du trenger:

4 cl brun rom

3 cl lime

2 cl Earl Grey tesirup

2 dråper fersken bitters

– Måten jeg lager tesirupen på er rett og slett å koke opp en kjele med vann, legge oppi ti poser med sort te, gjerne Earl Grey, det bestemmer du selv. La det trekke til det blir ordentlig godt og bittert. Og så sukrer du opp med circa 300-400 gram sukker per liter. Da får man en fin sirup, sier Einar og avslutter;

– Bland alle ingrediensene i en shaker med is, og hell over i et coupetteglass. Et enkelt triks er å fryse ned glasset først. Ingen glass knuser av å bli fryst ned, og det ser veldig kult ut når man serverer cocktails.

Licourice Old Fashioned

Cocktails hos Bar Albatross

Baren har pustet nytt liv i klassiske Old Fashioned.

– Dette er en klassisk Old Fashioned, men med bourbon infusert med lakrisrot. Det er enkelt å lage, men jobben gjør man på forhånd med infuseringen, sier Ole og fortsetter;

– Denne drinken har vi jobbet med litt før på blant annet Bar Boca, men den har gått i glemmeboka. Så nå har vi hentet den frem igjen og lagd den på ny.

Han forklarer at man med et lite grep som å velge seg ut én smak, kan dyrke denne gamle klassikeren, men uten å tilsette for mye.

Du trenger:

1,5 cl bourbon infusert med lakrisrot

3 cl Bourbon

0,5 cl sukkerlake

2 dråper lakrisbitters

1 sukkerbit

2 drag med salt

– Jeg legger en sukkerbit i et stort glass eller røreglass, og dynker den med et par dråper lakrisbitters. Så tar jeg en base med valgfri bourbon, gjerne litt alkoholsterk, og lakrisinfusert bourbon. Jeg fyller opp glasset med is og rører i 20- 30 sekunder. Så tar jeg et rocksglass med is i, og heller over. Pynt litt med lakrisroten du brukte til infuseringen, forklarer Ole.

– Lakrisbittersen kan man kjøpe på polet. Men det er ikke en sykt viktig ingrediens, for lakrisroten gjør jo sitt. Så hvis man ikke får tak i det, så er det ikke en dealbreaker, legger Tom Fredrik til.

Old Cuban

Cocktails hos Bar Albatross

En Mojito kan lett jazzes opp med Angostura Bitters.

– Old Cuban er egentlig så enkelt som en mojito-variant, men den shakes med Angostura bitters som tilsetter krydder i form av nellik, kanel, appelsin og muskat, sier Tom Fredrik og fortsetter;

– Den er frisk, syrlig og sommerlig vil jeg si, men med litt deilig krydder. Men den store forskjellen er at man siler drinken over et cocktail- eller coupetteglass og topper med Prosecco eller annen musserende. I shakeren er det akkurat det samme som i en Mojito. Det er mynte, det er lime, det er sukker, men også Angostura.

Bartenderen forklarer at dette er en drink som finnes der ute på de fleste cocktailbarer.

Du trenger:

4 cl blank rom

3 cl limejuice

En klype mynte

1,5 cl sukkerlake

Angostura bitters

Musserende vin, for eksempel Prosecco eller Champagne

– Ha alle ingrediensene i en shaker bortsett fra musserende vin. Shake, hell over i et cocktail- eller coupetteglass. Topp med musserende.

Alle bilder: Melk & Honning

Les også: 9 vesker til julebordet 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer