Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Eierne bak Chanel er blant verdens rikeste familier
Foto: Getty Images

Chanel- og Hermès-eiere blant verdens rikeste familier

Kan le hele veien til banken.

Bloomberg har listet opp verdens rikeste familier. Det er Walton-familien som eier Walmark Inc. som topper listen og som dermed kan smykke seg med tittelen verdens rikeste familie. Ifølge Bloomberg tjener familien svimlende 70 000 dollar i minuttet. Det tilsvarer i overkant av 630 000 norske kroner.

På listen er også to ledende luksusmotehus. Chanel og Hermès har begge en solid plassering på henholdsvis 5 og 6 plass.

Chanel skal være verdt i overkant av 520 milliarder (!) norske kroner mens Hermès følger hakk i hæl verdt «bare» 477 milliarder.

Chanel er eid av Alain og Gerard Wertheimer. Søskenparet eier også flere veddeløpshester og vingårder. Hermès blir i dag styrt av motehusets kunstneristke direktør Pierre-Alexis Dumas og selskapets styreleder Axel Dumas. Det var vært et bra år for erkefranske Hermès. Mellom april og juni i år har de økt salget med 14,7 prosent. En årsak til dette skal ha vært økende interesse i Asia.

På en 23. plass på listen finner vi Lauder-familien som eier skjønnhetsgiganten Estee Lauder. Estee Lauder grunnla selskapet sammen med sin mann Joseph i 1946. I dag selger selskapet kosmetikk og duft for 126 milliarder norske kroner.

Les også: Luksusgruppe-topp: – Den norske forbrukeren er kvalitetsbevisst og kjøpesterk

Siste saker

Mest lest nå
Les mer