Cartier Love bracelet

Cartier får ikke ta patent på ordet «love»

Det slår singaporsk rett fast.

Det parisiske juvelerhuset Cartier er kjent for sine eksklusive smykker, og et av deres kanskje aller mest kjente produkter er kjendisfavoritten Love-armbåndet.

Det ble første gang designet i 1969, og inspirert av mekanikken i et kyskhetsbelte kan det bare åpnes og lukkes med et lite Cartier-skrujern. Juvelerhuset har allerede tatt patent armbåndets intrikate mekanikk og dets design samt på ordet «love» når det er skrevet i selskapets egen versjon med tykke horisontale linjer gjennom bokstavene «O» og «E».

Og som om ikke det var nok forsøkte Cartier nylig å ta patent også på selve ordet «love».

Kylie Jenner er en av mange kjendiser som sverger til Cartiers Love-armbånd.

I 2017 forsøkte nemlig en pantelånerkjede i Singapore å ta patent på sin «Love Gold»-smykkekolleksjon. Det ble møtt med et motsvar fra det parisiske juvelerhuset som mente det var for likt deres «Love»-armbånd og søkte med det singaporsk rett å ta patent på ordet «love».

I desember i fjor slo singaporsk rett fast at Cartier ikke fikk ta patent på ordet. I avgjørelsen heter det blant annet; «Kan noen egentlig ta monopol på kjærlighet? ‘Love’ er et ord som er ofte brukt av smykkeprodusenter, og skal ikke bli tilhøre noen. Et Love-armbånd kan representere et metaforisk bånd til ens kjære. Ordet ‘love’ derimot bør være fritt frem å bruke for aktører som ønsker dette som kjennetegn på sine smykker».

Hovedbilde via Cartier.

Les også: Louis Vuitton saksøkes av leketøyprodusent