Kleskjeden Carlings er for mange synonymt med jeans, rocka plagg og – muligens litt for – salgspushende butikkansatte. Konseptet som funket som bare dét for ti år siden, var i ferd med å bli utdatert, og i høst valgte den norske kjeden å rebrande seg, og strippe ned butikkene for en mer ren, lys og minimalistisk look.
Vi har snakket med markedssjefen hos Carlings om forandringene, tilbakemeldingene de har fått – og hva som skjer fremover.
Skandinavisk makeover
– Vi valgte å gi Carlings et yngre og mer moderne konsept. Vi har tatt vare på vår tydelige identitet, som handler om attitude og edge og jeansprodukter, men vi har i tillegg tilført en renere, cleanere og mer moderne look. Våre medarbeidere er fortsatt vår viktigste målgruppe, og vi setter service og kunnskap i fokus, forteller Ingeline Gjelsnes til Melk & Honning.
Hun forteller at det var viktig for dem å få et mer urbant og skandinavisk uttrykk, og gjøre det lettere for kundene å finne fram til produktene. Derfor har de valgt å innføre materialer som plywood, betong og stål for å få en mer cleanere og ryddigere look.
Nye merkevarer
Varnergruppen startet butikkkjeden Carlings på starten av åttitallet, med en jeansbasert forretning i Storgata i Oslo. Butikkene har vært flust av merker som Lee, Levis og Nudiejeans. I forbindelse med oppgraderingen har de valgt å ta inn en del nye merkevarer i sitt varesortiment, blant annet Tiger Jeans, Neuw, Stüssy, og lansert to nye in-house merker; Stay og The Truth.
– Vi vil ta enda større grep i denim til høsten, og kommer til å hente inn enda flere merkevarer. Jeg kan også røpe at vi kommer til lansere en helt ny jeanslinje i august, et brand vi har utrolig stor tro på, forteller Gjelsnes.
Hun forteller at feedbacken de har fått på forandringene har vært utrolig bra.
– Spesielt fra våre egne folk, men vi ser også at vi med det nye konseptet treffer vår målgruppe bedre enn tidligere, konkluderer markedssjefen.
Venter på at kundemassen skal oppdage dem på nytt
I følge Gjelsnes har Carlings landet på en økning i driftsintekter i 2015, fra en total på 1,158 milliarder norske kroner i 2014 til 1,166 milliarder kroner i 2015.
– Bunnlinja er dessverre dårligere enn foregående år, men i dette ligger det jo store investeringer i butikk-massen. Vi hadde deler av butikkene med redusert drift under renoveringen, men dette var i november måned. Utslaget på topplinja, vil vel ikke slå inn før eventuelt i år. Vi har tro på at det tar tid å endre retning, da en helt ny kundemasse skal «oppdage» oss på nytt, forteller hun.