Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hva skjer i Oslo i påsken?
BYPÅSKE: Dette skjer i Oslo i påsken.

Bypåske? Dette skjer i Oslo

Tipsene til deg som skal tilbringe påsken i hovedstaden.

Allerede i fjor begynte avisene å skrive om alle fridagene du kunne glede deg til i 2018. Uansett er du sikret langhelg fra torsdag til og med mandag, og mens noen reiser bort velger andre å bli i byen. Men hva skjer? Hvor? Og når? Hvis det i det hele tatt skjer noe da. Det er nemlig verken alt eller alle som holder åpent i påsken, men mye moro er det lell.

Her er Melk & Honnings tips til årets Oslo-påske:

(og her får du tipsene til årets påskeunderholdning; se, les og hør)

Easter and oysters

Bass inviterer til å bryte brød på påskeaften. I år som i fjor holder de åpent lørdagen for «alle de som er for kule til å dra på fjellet». For å feire mannen som matet tusenvis med to fisk og et stykke brød, har de kalt arrangementet «Bass x Jesus: Return of the Christ». Stikk innom for spesialmeny og et glass. Påskeaften fra kl.18.

Brunsj med de beste

Nyt en laaang brunsj på Løkka-favoritt Nedre Foss Gård. De byr på det de mener er «Oslos beste brunsj» hele påskehelga. Fra Skjærtorsdag til og med 1.påskedag kl.12-16. Book bord!

…eller bursdagsbrunsj

Handwerk Botaniske fyller 2 år 1.påskedag. For å feire inviterer kokken Ivy til bursdagsbrunsj i påskehelgen. På søndag er det dessuten gratis bursdagskake så langt det rekker. Fint vær er bestilt! 31.mars – 2.april kl.11-16.

Påske-pizza

Påskeaften lager DJ Pizza$lut fest på Mono. Hun spiller hovedsakelig hip hop, men også punk, indierock og trip hop (og er fast DJ til Linda Vidala og varmer opp for Turboneger). Gratis inngang.

Girls Club på Blå

Det vandrende klubbkonseptet Girls Club er for alle, men hedrer skeive jenter, ikke-binære transpersoner og andre cuties. Påskeaften inviterer de til fest på Blå, og lover god stemning og musikk hele natta. DJs Toyota Carina og SASSY 009 (dj-sett). Fra kl.23.

Les også
Kate Moss-konturering trender på TikTok
Påskesauna på SALT

Stå på ski i Oslomarka, og rund av med en liten time i badstua. Salt inviterer til påskesauna 30. og 31.mars – med kalde bad i fjorden.

…eller book din egen

Naustet sauna ved Langkaia tar åtte personer, og kan bookes for to timer om gangen. Hver dag.

Wurst-filmklubb

Wurst i Torggata inviterer til deres cinema club, og 1.påskedag viser de Chantal Anna Akermans film «Jeanne Dielman, 23 Commerce Quay, 1080 Brussels» – med engelske tekster. Skjermen er stor, pølsene varme og drikken kald. Visning kl.19.

Bypåske-festivalen

Fra onsdag 28.mars til og med 2.påskedag inviterer Jaeger Oslo til Bypåske-festivalen. For som de selv sier (og nei, det kan ikke oversettes): «Where the weary, the weak and the traditionalist, favour the slopes, the forest and the cabins in search of some unattainable solace and redemption, the determined and festive will make the city their own and we welcome them with open arms with some hot cocoa, a fire, lamb and an eye watering line-up» – som er Untzdag, Retro x Boogienetter, Frædag x Skranglejazz, Nightflight x Affirmative Action, Atomic Soul pres, Footfood x Det Gode Selskab og Mandagsklubben.

Seksuell pluss Jesus F****** Christ

Langfredag er det igjen klart for Seksuell på Blå. Det som startet som en slags spøk på Fisk & Vilt for noen år siden ble raskt legendarisk med én fot godt plantet i RnB og den andre i de aller beste poplåtene – toppet med hip hop-hits. En fredag i måneden står de for maks festgaranti på Oslo-klubben – i anledning påsken med gjeste-DJ Jesus F****** Christ, Remi Semshaug Langseth. Kl.23 (og ID 23).

Mer på Blå

Få med deg Frank Znort Quartet og DJ Tony D på Blå 1.april – gratis (nei, det er ikke aprilsnarr). Akustisk ca kl. 16:30 og elektris ca kl. 20:45.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen
DJ Pekka påskespesial

Han er kjent fra merchen til blant andre GBZ, KBT, The Dogs, Gerilja og en rekke andre Oslo-band. Påskeaften spiller DJ PEKKA a.k.a PK på Oslos nye in-sted Gurken Gurken Gurken Gurken. Fra kl.20.

Disse utstillingene holder åpent i påsken

«Generation Wealth» er en av utstillingene som holder åpent i påsken.

«Troløse bilder» på Nasjonalgalleriet (stengt 30.3. og 2.4.)

«Med lukkede øyne – Gaugin og Munch» på Munchmuseet (åpent hver dag)

«Lizzie Fitch / Ryan Trecartin» på Astrup Fearnley Museet (stengt 2.4.)

«Generation Wealth» på Nobels Fredssenter (åpent hver dag) Omvisninger hver dag.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer