london fashion week

Foto: Getty Images

Brexit kan koste den britiske motebransjen dyrt

Oppfordrer til avtale med EU.

Mandag skriver Business of Fashion at dersom det ikke blir en avtale ved Brexit vil det koste den britiske motebransjen 900 millioner pund. Den svimlende summen vil være et resultat av tariffer og andre utgifter som vil øke ifølge British Fashion Council.

Ved en eventuell overgang til Verdens handelsorganisasjon vil det komme strengere regler rundt shipping. Faggruppen mener dette kan bidra til å hemme den britiske moteindustrien. I en uttalelse mandag ber British Fashion Council derfor om en finansiering som sikrer at britisk mote forblir konkurransedyktig internasjonalt, også etter at landet forlater EU.

Organisasjonen viser til at mote årlig bidrar til 32 milliarder pund for britisk økonomi. I tillegg bidrar det til arbeidsplasser for omlag 890 000 mennesker. Næringen er dog avhengig av eksportinntekter, og organisasjonen spår at moteindustrien står ovenfor mange utfordringer dersom landet forlater EU uten en avtale i slutten av oktober.

– Vi oppfordrer regjeringen til å søke om en avtale med EU som vil garantere en sunn og jevn vekst i motebransjen, heter det i en pressemelding fra British Fashion Council.

I midten av september går moteuken i London av stabelen. Ifølge Business of Fashion er flere av designere som vil vise kolleksjonene sine for kjøpere og presse her usikker på utfordringene de vil måtte møte.

Les også: Selger 280 000 smykker hver dag – nå relanserer den danske smykkegiganten