Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bøker å lese i sommer - inspirert av BookTok.
(Foto: Ida Brun)

Bøker å lese i sommer – inspirert av BookTok

Her er bøkene som trender.

Det er sommer og hva passer vel ikke bedre enn å sette av litt tid for å lese en god bok? Nå har du endelig mulighet til å lese bøkene du ikke har rukket å lese tidligere i år.

Men kanskje er du usikker på hvilken du skal gå for? Ta deg en tur innom BookTok på TikTok og du blir raskt inspirert. Vi har gjort det lett for deg og laget en liste med bøker du kan lese i sommer.

Her er 9 bøker som har blitt superpopulære på BookTok.

Les også: «Innvendig dusj» trender på TikTok: – Har ingenting for seg

Ugly Love

Colleen Hoover

Løfter brytes. Regler blir knust. Kjærligheten blir stygg. Ikke spør om fortiden, og ikke forvent en fremtid. De tror de kan styre egne følelser og håndtere det.

En bok om Tate Collins og Miles Archer som ikke vil gå sa langt som å kalle seg venner en gang. Tiltrekningen mellom dem er uimotståelig, men han ser ikke etter kjærligheten.

Bøker å lese i sommer - inspirert av BookTok.
149 kr hos Norli.

Everything I know About Love

Dolly Alderton

En morsom og hjerteskjærende bestselgende biograf om det å vokse opp og bli eldre. Tar for seg hvordan skal man navigere i vennskap, jobber, tap og kjærlighet på veien til å bli voksen. Everything I Know About Love handler om dårlige dater, gode venner og – fremfor alt annet – å innse at du er nok.

118 kr hos Adlibris.

Beach Read

Emily Henry

Boken handler om to forfattere. En forfatter som skriver om romantikk og som ikke lenger tror på kjærligheten, og en litterær forfatter som sitter fast i et hjulspor. De engasjerer seg i en sommerlang utfordring som kanskje opphever alt de tror på om lykkelig i alle sine dager.

Les også
Derfor er Kate Bush fra Stranger Things et stilikon

Skrevet av New York Times bestselgende forfatter, som blant annet har skrevet People We Meet on Vacation og Book Lovers.

149 kr hos Norli.

The Spanish Love Deception

Elena Armas

Catalina Martín trenger desperat en date til søsterens bryllup. Spesielt siden den lille hvite løgnen hennes om den amerikanske kjæresten har kommet ut av kontroll. Alle hun kjenner – inkludert eksen og forloveden – er ivrige etter å møte han.

Hun har bare fire uker på seg til å finne noen som er villig til å krysse Atlanterhavet og hjelpe til med løgnen hennes. New York til Spania er ingen kort flytur, og hennes familie vil ikke være lett å lure.

En New York Times bestselger.

169 kr hos ARK.

One Last Stop

Casey McQuiston

Fra New York Times bestselgende forfatter av Red, White & Royal blue.

Casey McQuistons One Last Stop er en magisk og storhjertet romanse der det umulige blir mulig når August gjør alt i hennes makt for å redde jenta som er tapt i tiden.

Jane. Blendende vakker, sjarmerende og mystisk. Jane med sitt svevende hår og myke smil, dukker opp for å redde Augusts dag da hun trenger det som mest.

137 kr hos Adlibris.

The Hating Game: A Novel

Sally Thorne

Sally Thorne debuterte med en morsom og sexy arbeidsplass-komedie som handler om den tynne, fine balansen mellom hat og kjærlighet.

Lucy Hutton har alltid vært sikker på at den hyggelige jenta kan får hjørnekontoret. Hun er sjarmerende og elsket av alle hos Bexley & Gamin. Alle bortsett fra den effektive og velkledde Joshua Templeman. Og følelsen er gjensidig.

Les også
9 veganske kafeer i Oslo

De er fanget på et felles kontor sammen i over 40 timer i uken. Sammen har de blitt forskanset i et vanedannende og latterlig spill med engangsoppdrag. Det er stirrekonkurranse til HR-spill. Begge må vinne.

99 kr hos ARK.

Things We Never Got Over

Lucy Score

En spicy moderne rom-com satt i byen Knockemout fra bestselgende forfatter og BookTok sensasjonen, Lucy Score.

Den skjeggete, bad-boy barbereren Knox foretrekker å leve livet sånn han tar kaffen: Alene. Knox tolererer ikke drama, selv når det kommer i form av en strandet hvit brud.

169 kr hos ARK.

Conversations with Friends

Sally Rooney

Frances og Bobbi er universitetsstudenter i Dublin. Studentene er ekskjærester og bestevenner. De knytter en uventet forbindelse til ekteparet Melissa og Nick. Frances og Nick danner en umiddelbar forbindelse og innleder en brennende affære.

Conversation with Friends er Sally Rooney sin debutroman, og i år kom den også ut som en tv-serie med samme navn.

149 kr hos Norli.

A Thousand Boy Kisses

Tillie Cole

Et kyss varer et øyeblikk. Men tusen kyss kan vare livet ut. Et bånd som knyttes på et øyeblikk og verdsettes i et tiår, et bånd som vil vare evig. Eller det tror de.

Historien handler om to barndomsvenner, Rune Kristiansen og Poppy Litchfield, som opplever en intens tennåringsforelskelse. Men liver er ikke rettferdig og vonde ting skjer.

En tårevåt favoritt på BookTok.

169 kr hos ARK.

Les også: 10 fantastiske bøker skrevet av kvinner som du bør lese i 2022

Siste saker

Mest lest nå
Les mer