Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Billie Eilish slår tilbake mot kritikerne av hennes lettkledde Vogue-cover

– Ikke si at jeg ikke er en rollemodell lenger nå fordi du tenner på meg.

Du må ha bodd under en stein om du ikke har fått med deg de nye bildene av Billie Eilish. Det var nemlig break the internet-vibes da superstjernen søndag delte det nye coveret av britiske Vogue til sine 83,3 millioner følgere.

Der ser man nemlig Billie Eilish i en mer lettkledd og elegant versjon enn noensinne tidligere, fotografert av fotograflegenden Craig McDean.

Les også: Nå trender vaksine-selfier blant kjendisene

Ifølge Vogue-redaktør Edward Enninful var det Eilish som kom med idéen.

19-åringen skal ha lekt med tanken om å vise mer av kroppen enn hun hadde gjort så langt i karrieren i en moteserie. Hun ville leke seg med korsetter og pin-up-estetikken fra midten av 1900-tallet, som hun alltid har elsket. Vogues stildirektør Dena Giannini kontaktet Gucci, Mugler, Alexander McQueen, Valentino og Burberry for å lage custom looks til superstjernen.

Samtidig bestemte hun seg for å helbleke håret, noe hun viste frem allerede i mars på sin egen Instagram.

Dette bildet skal ha vært historiens raskeste til å nå 1 million likes.

I intervjuet, som går over mange sider, forteller Eilish at det tok hele fire runder med bleking for å fjerne det karakteristiske sorte og grønne håret.

– Jeg føler meg mer som en kvinne, forteller hun til intervjuer Laura Snapes.

Catsuit fra Mugler og smykker fra Anita Ko jewellery. Foto: Vogue

Snapes påpeker at det er en kjent trope blant unge popstjerner å ville bryte ut fra sitt tenåringsimage ved å bli fotografert i en mer moden, seksuell eller tradisjonelt feminin stil. Dette gjør også Eilish. Men mer andre har hun tidligere gjort et poeng av å ikke ville vise frem kroppen i det hele tatt.

I en motekampanje i 2019 tok hun bladet fra munnen og fortalte at hun «bar store og baggy klær for at ingen skulle kunne ha en mening om det som var under».

Med paparazzier som lurer rundt hvert hjørne skulle det bli vanskelig.

I oktober ble hun spottet på vei til bilen sin iført en singlet og knelange shorts, noe som ifølge fikk folk til å body-shame kroppen hennes.

Kanskje det er en bakenforliggende årsak til at hun nå ønsket å ta eierskap over egen kropp i offentligheten ved å vise den frem på egne premisser.

Etter intervjuet å dømme viser 19-åringen i alle fall helt tydelig at hun er svært bevisst på hva slags reaksjoner stilforvandlingen hennes kan få.

Korsettkjole fra Alexander McQueen, sandaler og latekshansker fra Atsuko Kudo. Foto: Vogue
Trenchcoat og korsett-body fra Burberry, strømpesko fra Mugler og hansker fra Thomasine. Foto: Vogue

I moteserien i Vogue bruker hun korsetter på alle bildene, noe hun er klar over at enkelte kan reagere på. Nylig skrev Melk & Honning om en oppsving i søk etter korsetter, noe legen vi snakket med mente kunne være skadelig.

– For å være ærlig så hater jeg magen min, sier Eilish. Hun forteller at hun forventer at folk skal si:

– Om du er så kroppspositiv, hvorfor vil du ha på deg korsett? Hvorfor vil du ikke vise frem kroppen din? Vel, min greie er at jeg kan gjøre hva jeg vil.

Eilish påpeker også at enkelte fans kan komme til å kritisere henne for å ha gått imot sine prinsipper. At hun ikke lenger er en god rollemodell.

– Ikke si at jeg ikke er en rollemodell lenger nå fordi du tenner på meg.

Hun mener det er problematisk at man som jente har så lite spillerom.

– Man er plutselig en hykler om man vil vise litt hud, du er lett på tråden eller en hore. Om det så er tilfellet, så er jeg stolt. Jeg og resten av jentene er horer og fuck it, lissom? La oss vende det til noe vi kan bli empowered av. Å vise kropp og hud – eller ikke – burde ikke være noe som gjør at man bli mindre respekterte, sier Eilish i intervjuet.

Vogue-bildene har i hovedsak fått mest ros, med opp mot 17 millioner likes og blitt regrammet av superstjerner og artister som Bella Hadid, Cara Delevingne, Emily Ratajkowski og Jamila Jameel.

Sistnevnte skriver på sin Instagram stories at Eilish «ser ut som hun har full kontroll som alltid. Og at hvordan hun ønsker å kle kroppen sin er hennes sak. Elsker deg @billieeilish – du er ingens leketøy og ingens eiendom».

Les også: Lena Dunham fortsetter å provosere folk

Superstjernen uttaler seg også om sin nye singel Your Power, som treffende nok handler om seksuell utnyttelse og trakassering. Ifølge Eilish har det skjedd med nærmest alle jenter hun kjenner, inkludert henne selv, men hun vil ikke å gå inn på hvem, hva eller hvor det hendte.

Her forsøker hun å tie eventuelle kritikere nok en gang.

– «Så du skal klage over å ha blitt utnyttet som ung, men her står du og viser puppene dine». Ja, det skal jeg motherfucker! Jeg kommer til å gjøre det, for det unnskylder ikke den typen oppførsel!

Les også: Rawdah: – Gratulerer! Du er en 40 år gammel mann som klarte å skremme en 16 år gammel jente.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer