Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Bik Bok om den nye høstkolleksjonen: – Inspirert av Vetements

Bikbok

Selv om det føles som sommeren akkurat har gjort sitt inntog, er ikke lenge før høsten er her og man må begynne å kle seg deretter med lag på lag. Klesbutikkene ligger alltid et steg foran og allerede fra og med neste uke dropper høstkolleksjonen til Bik Bok i butikk.

Melk & Honning har tatt en prat med designeren, Solveig Elton Jacobsen, om hva som er inspirasjonen bak den kommende kolleksjonen.

– Kolleksjonen er hovedsaklig inspirert av en miks av sport og punk, med en kontrast mellom det feminine og det maskuline – som hele tiden skal spille mot hverandre, spesielt med tanke på styling. For eksempel hvordan man styler en herreskjorte med en blondekjole, forteller Jacobsen.

Fargene som dominerer er svart, hvitt og grått, men også aksentfarger som mørk blå, sennepsgul og rød. Kolleksjonen har tydelig inspirasjon fra både 80- og 90-tallet og nøkkelplagg er bomberjakken, herreskjorten, hettegensere og blazere.

– Vi er også veldig inspirert av Vetements. Da designkollektivet kom snudde ting seg i moteverdenen. De fikk folk til å tenke nytt ved å se på hvordan folk faktisk går kledd og deretter tenke kreativt rundt det, for eksempel med klassiskere som herreskjorten, bomberjakken og hettegenserne. Plutselig ser du at denne sesongen har veldig mange merker en hettegenser, som aldri ville ha hatt en hettegenser på en visning tidligere! Så det ser du elementer av i vår kolleskjon også, sier designeren.

Les også: Hvorfor er Vetements så hyped?

Bik Boks butikker bugner ofte av strikk når gradestokken synker, og denne høsten er inget unntak.

Les også
9 barer vi vil feire 17. mai på

– Bik Bok har mye fokus på strikk, også denne sesongen – og da går det mye i skorsteinskrager og litt oversizede gensere hvor fargene er mikset sammen.

Punkelementer som bodychains, kjettinger, netting og chunky glidlåsdetaljer er tydelige i kolleksjonen. Inspirasjonen fra 80-tallet vises på dressjakkene og de lange kåpene. Designeren påpeker også at denne sesongen er det mye opp til stylingen, og det er en «tilfeldig-look» man skal gå for.

– Det er ganske åpent, tidligere var det ganske tight, for eksempel var skjortene kneppet igjen, nå er det mye mer tilfeldig stylet – så man har det veldig åpent, og veldig lange cuffs eller lang armer – det skal se mer tilfeldig ut, forklarer Jacobsen.

BB_2016_Presse_LookBook_A41

BB_2016_Presse_LookBook_A413

BB_2016_Presse_LookBook_A45

BB_2016_Presse_LookBook_A44

BB_2016_Presse_LookBook_A49

BB_2016_Presse_LookBook_A48

BB_2016_Presse_LookBook_A46

Les også: Snart kan du sove i dine Calvins

Siste saker

Mest lest nå
Les mer