Derfor skrev Beyoncé historie på Coachella

Vil omdøpe festivalen til «Beychella».

Coachella er festivalen som på mange måter setter standarden for den kommende festivalsesongen. Denne gangen er intet unntak. Mest oppmerksomhet har imidlertid Beyoncé fått. Hun skrev også historie da hun entret Coachella-scenen som den første svarte kvinnnen noensinne til å headline festivalen. (Hun skulle egentlig headline i fjor, men måtte avlyse ettersom hun var gravid med tvillinger. Lady Gaga overtok for henne).

Beyoncé i custom Balmain. Bilde via Instagram.

Men det er ikke alt. For også selve opptredenen skal ha vært historisk. To timer med det New York Times refererer til som «den mest meningsfulle, altoppslukende, sterke og radikale opptreden av en amerikansk artist hittil i år – eller noen år i nærmeste fremtid». Kanskje ikke så rart da at flere tar til orde for å omdøpe festivalen «Beychella». For Beyoncé blir ikke bare hyllet av fans, men også av egne kolleger og medier over hele verden som mener artisten er større enn selve festivalen hun opptrådte på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med seg på scenen lørdag hadde hun ektemannen Jay-Z, søsteren Solange og ikke minst, det som har fått sosiale medier til å koke,; en reunion med tidligere «Destiny’s Child»-kollegaer Kelly Rowland og Michelle Williams.

For ikke å snakke om antrekkene. Beyoncé skiftet fem ganger under sin to timer lange opptreden – alt skreddersydd Balmain signert det franske luksusmotehusets kreativ leder Oliver Rousteing. Først en bodysuit og cape  med det som ikke kan beskrives som annet enn glitter og glamour – og en hodepryd en dronning verdig som et nikk til Cleopatra og Nefertiti. Deretter en gul hoodie med kort-korte denim-shorts og holografiske Christian Louboutin-boots med rysjer før en sort bodysuit med matchende lateksjakke og lårhøye boots med strømpebånd, samme boots og strømpebånd med en mesh topp med Beyoncé-emblem før en glitrende bodysuit i camo under reunion med «Destiny’s Child».

Med Kelly Rowland og Michelle Williams. Bilde via Coachella

I et intervju med Vogue forteller Rousteing at han tror antrekkene vil gå inn i musikkhistorien, ikke bare på grunn av arbeidet som er lagt ned, men også fordi de er en så sentral del av selve opptredenen. For «B», som han kaller henne, er perfeksjonist: «Hun har en så distinkt visjon for både mote og musikk», sier han til Vogue. At ingenting er overlatt til tilfeldighetene er helt sikkert. Beyoncé skiftet nemlig også farge på neglene i løpet av sin opptreden – fra dramatisk sort til skimrende holografisk.

Åpningsbilde via Coachella.

Les også: Se kjendisenes beste Insta-bilder fra den første Coachella-helgen