Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Kevin Mazur/Getty Images for V Magazine

Bella og Gigis oppvekst bød på strikte regler fra moren Yolanda Hadid

Fikk ikke spille volleyball eller spise kake.

Bella og Gigi Hadid er blant tidenes mest kjente og suksessrike modeller. Søstrene har klart å oppnå det meste av det man som ung drømmer om i bransjen og har en følgerskare på henholdsvis 53 og 74 millioner på Instagram.

De to startet likevel ikke på bar bakke. Faren Mohamed Hadid utvikler luksuseiendommer og -hoteller i Los Angeles, mens moren Yolanda Hadid er tidligere modell og tv-personlighet fra The Real Housewives of Beverly Hills.

Sistnevnte skal visstnok ha oppdratt sine tre barn – hun har også sønnen Anwar Hadid, som er modell og eksen til Dua Lipa – ganske så strengt.

I en ny artikkel hos svenske ELLE trekkes en del av disse strikte reglene frem.

Gigi Hadid fikk blant annet ikke lov til å spille volleyball av Yolanda. Grunnen? Det ville gjøre kroppen hennes for maskulin for modellyrket.

Les også: Norske Inti Wang i Vogue-intervju: – Laget kjolen spesielt til meg

Bella og Gigis oppvekst bød på strikte regler fra moren Yolanda Hadid
Yolanda, Bella og Gigi Hadid. Foto: Instagram @yolandahadid

Det var i en episode av The Real Housewives of Beverly Hills at dette kom frem. Den da 17 år gamle Gigi ytret et ønske om å få drive med sporten, men moren satte foten ned.

– Volleyball er en veldig maskulin sport, mens modellyrket er veldig feminint, skal hun ha forsvart det med.

– De jentene trener fire timer hver dag etter skolen, noe som har gjort kroppene deres store og maskiline. Jeg mener, de spiser som menn. Jeg vil heller at de skal utvikles til å bli kvinner, forklarer hun videre i programmet.

Yolanda hadde også mange innsigelser på hva døtrene fikk i seg. I en rekke episoder av programmet ser man hvordan hun stadig minner Gigi på dietten hun går på og at de ikke må skeie ut. Hun stopper også Gigi både fra å spise junkfood og kaker, selv ved festlige anledninger.

Les også
Komfortable og stilige back to work-antrekk

Da det ble kjent at Bella Hadid hadde slitt med en spiseforstyrrelse mye av tenårene, skyldte en del fans ifølge Grazia umiddelbart på moren.

Det er kanskje noe av dette som har ført til at Yolanda har blitt kalt for en «toxic parent».

Enkelte har også ifølge Show News gått til det skrittet å kalle henne den «verste mammaen i verden».

Heldigvis for Hadid-barna var det likevel ikke alt som var like ille.

Ifølge svenske ELLE har det nemlig også vært viktig for Yolanda å også lære dem å være jordnære, ha respekt for andre og passe på sin mentale helse.

– Min aller viktigste jobb er å få de til å kjenne seg stabile emosjonelt. Vi har en gård utenfor New York der vi rir og har en grønnsaksåker. Dit tar jeg dem for å minne om hvem de er og hvordan de har vokst opp. Vi drar dit for å komme tilbake til røttene og lade batteriene, forklarer hun i et intervju med People

Hun har også oppfordret Bella og Gigi til å bruke den store innflytelsen de har til noe godt.

– Det handler ikke bare om å legge ut fine selfies. Jeg vil at de skal være gode mennesker som gjør en forskjell i verden. Da jeg var modell hadde vi ikke en stemme på den måten, vi var bare et ansikt. I dag er det helt annerledes. Du har en plattform og det er ditt ansvar å leve et ansvarsfullt liv og være et forbilde. Kan du ikke klare å gjøre det så burde du ikke være i den her bransjen.

Les også: Acne Studios overrrasker med nakenkampanje

Les også
12 Instagram-høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Siste saker

Mest lest nå
Les mer