Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
billie reklame

Barberhøvel-reklame hylles for å vise kroppshår

– Vi kunne ikke unngå å legge merke til den overveldende mengden av hud uten hår i barberhøvel-reklamer.

«Gjennom de siste 100 årene har barberhøvelmerker unnlatt å vise kroppshår som om det ikke eksisterer. Reklamene viser barberhøvler som glir over glatte, hårløse ben. Merkelig, eller hva?».

Det skriver det amerikanske barberhøvelmerket Billie til sin nye reklamefilm som skal være den første barberhøvelreklamen som faktisk viser kroppshår. Det var NRK som først omtalte saken.

Stadig flere lar kroppshåret vokse fritt og er ikke redd for å vise det frem – verken på kroppen eller på Instagram. Superstjerner som Rihanna og Gigi Hadid har begge gått i bresjen for kroppshår – det samme har også mange andre på sosiale medier. Melk & Honning snakket tre norske kvinner som har valgt å la barberhøvelen ligge.

Til nå har reklamefilmer for ulike barberhøvelmerker vært preget av kvinner i dusjen eller på stranda som drar barberhøvelen sin over legger og armhuler som allerede er helt hårløse. Det fikk det amerikanske barberhøvelmerket til å ta saken i egne hender.

«Vi kunne ikke unngå å legge merke til den overveldende mengden av hud uten hår i barberhøvelreklamer»

Det sier en av grunnleggerene av merket, Georgina Gooley, til Glamour Magazine.

Hun påpeker at en reklame for barbering som mangler kroppshår både før og etter barbering heller ikke sier noe om selve effekten av høvelen.

«Barbering er et personlig valg, og ingen bør fortelle kvinner hva de skal gjøre med håret sitt. Faktum er at alle har kroppshår. Noen fjerner det, og noen beholder det. Vi skal ikke måtte forsvare det valget». 

Instagram har merket over 39.000 følgere og stort engasjement. Flere av følgerne skriver at de synes det er synd at merket ikke shipper internasjonalt, mens andre mener reklamen «gjør dagen deres». Flere skriver også at de lenge har irritert seg over nettopp barberhøvelreklamer som ikke viser kroppshår. 

Hovedbilde via ASHLEY ARMITAGE / BILLIE ON UNSPLASH

Les også: Pride er et kinderegg: En helvetes fest, politisk markering og en enorm frihetsfølelse

Siste saker

Mest lest nå
Les mer