Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Badetøytrender for sommeren 2020
Bilde via Instagram @melodiemonrose

Dette er badetøytrendene for sommeren 2020

– Gå din egen vei og sett sammen uventede kombinasjoner.

De siste årene har man sett Kendall Jenner og resten av gjengen med supermodeller ikle seg bittesmå bikinier. Disse har i likhet med resten av motebildet vært sterkt preget av 90-tallet – som alle vet er synonymt med ordet snuppete. Som en forlengelse av normcore-bølgen fra tidlig 2010-tall, har også badedrakter blitt en greie ikke bare for de over 50.

Nå som solen er i ferd med å varme opp vårt ganske land og med det også havet, er det på tide å finne ut hva som gjelder på badetøyfronten i 2020.

Enten du for lengst har bykset ut i det våte element eller ei, har vi forhørt oss med en badetøysekspert og en stylist.

Les også: M&H toppliste: 15 trendy sandaler

Kroppspositivisme og bærekraft er badetøytrender

Maria Flem har drevet undertøysbutikken Underbart i nesten 20 år, både i Drammen og tidligere også på Steen & Strøm i Oslo. Der har hun også solgt badetøy i en årrekke.

– For meg og mange andre i bransjen er den årlige messen i Paris det ultimate stedet å henge informasjon og inspirasjon når det gjelder trender.

Maria Flem fra Underbart

– Denne gangen opplevde jeg at det var to hovedfokus; kroppspositivisme og miljøbevissthet/bærekraft, forteller Flem til Melk

Førstnevnte handler ifølge henne nå om mote for alle uavhengig av hudfarge, kroppsfasong eller størrelse.

– Naturlige former, fremfor den «perfekte» kroppen og å akseptere seg selv. Design som møter behovet og kravet til kvinner med kurver. Alt dette gikk som en rød tråd gjennom messen – der kronen på verken var en «I feel unique»-catwalk, der selv en gammel ringrev som jeg fikk helt gåsehud!

Ifølge Flem er også bærekraft for første gang virkelig høyt oppe på agendaen.

– For eksempel gjennom at flere produsenter nå bruker restmaterialer fra tidligere sesonger, det kan være for eksempel i fôret eller i andre detaljer som sløyfer eller bånd. Andre igjen bruker resirkulerte materialer. Og de gjør et poeng av det. 

– Jeg så også noen som valgte å sette fokus på hva det faktisk koster å produsere badetøy og hva det har å si for utsalgsprisen. #Imadeyourclothes setter fokus på fair lønn til dem som produserer plaggene vi kjøper.

Instagram-bilder via @hunza.g – @ashleygraham – @palomija – and @swimsuitsforall

– Føler du deg fin, er du fin!

Flem har troen på de merkene som klarer å formidle det perfekte uperfekte på en troverdig og kul måte.

– For noen kan også en bærekraftig produksjon være et pluss, selv om jeg dessverre ikke tror det er utslagsgivende for alle.

For sommeren 2020 mener Flem at det viktigste er å akseptere seg selv og finne det som får deg til å føle deg best, fremfor hvilken farge eller hvilket design som er mest trendy. Da gjerne i en bærekraftig bikini.

– Men fargene for 200 kan i hovedsak deles inn i to skalaer. Den første er de vibrerende klare fargene med mønstre, mye oransje og sterk rosa. Det skal være fun, floral and flirty! Den andre er de nøytrale, nedtonede fargene med inspirasjon fra skjønnhetsindustrien. Her snakker man gjerne om balanse.

Når det kommer til design av badetøy er det gjerne to styles – fasonger – som alle merkene har med i sine kolleksjoner nå, skal man tro Flem.

– Det er high waist underdeler, enten retro eller med høy benskjæring. Disse kan kombineres med en safe overdel i samme farge eller en mis-match. Også er det overdeler som ser ut som topper, triangel-overdeler og bandeauer.

Hun oppfordrer likevel folk til å ikke tenke altfor mye på trender.

– Det er ikke nødvendigvis dét som får deg til å skinne. Det som derimot har alt å si er å tørre å ta på seg akkurat den fargen eller det snittet du har lyst på!

– I sommer er mitt tips å glemme hva du tror du burde eller må og heller gjøre det du vil. Gå din egen vei, sett sammen uventede kombinasjoner på badetøyfronten. Føler du deg fin, er du fin!

NØYTRALE TONER ELLER KNALLFARGER. Bilder via Instagram @wethepeoplestyle – @seafollyaustralia

Badetøy med mye detaljer

Elise Sandvik er stylist og normalt basert i New York. Der har hun jobbet for en rekke store navn, blant med Harper’s Bazaar, Elle, L’Officiel, Paper Magazine, The New York Post og Refinery29.

– Noen av de største badetøytrendene for sommeren er wrap around-bikinier, eller floss-bikinier som de også kalles, rysjer, volanger og lurex.

– I tillegg har jeg sett en del av cropped bikinitopper med kort og lang erme som dekker mer, underdeler med høyt liv og badedrakter med ekstra høy skjæring. Spile bh, knytinger i front og beltedetaljer er det også mye av, forteller hun til Melk.

Hva gjelder merker har hun spesielt tro på følgende sju merker innen badetøy;

Sommer Swim, Tropic Of C, Jade Swim, Frankies Bikinis, Andrea Iyamah, Reformation og Jacquemus. Sistnevnte har noen helt nydelige badedrakter og bikinier med fargegradering som jeg GJERNE hadde spradet rundt i på stranden – eller i hagen i disse social distancing tider.

Bilder via Instagram @jacquemus – @sommerswim @Frankiesbikinis

– Tror folk driter litt i hva supermodeller og kjendiser gjør

Sandvik mener det er mange detaljer man kan jobbe med om man vil gjøre strand-looken litt mer interessant og gjennomført.

– Først av alt finnes det så mange fine varianter av cover ups til å slenge på seg om man skal spise lunsj på strandbaren eller gå innom butikken mens man har en dag ved sjøen.

– Så er jeg som alltid fan av små hoops og tynne halskjeder. En rekke designere har inkludert hatter av ulike slag, stråhatter, bøttehatter og capser, i sommerkolleksjonene sine i år, og de er ikke bare kule men beskytter også mot solen. Solbriller er også en selvfølge.

Elise Sandvik – via Instagram @elise_sandvik

Når det gjelder Bella Hadid og Kendall Jenners tendens til å gi mikroskopiske bikinier – eller kjøre underboob med bikinitippen – er det klar tale fra Sandvik:

– Denne sommeren tror jeg at folk driter litt i hva supermodeller og kjendiser gjør, og kjører på med badetøyet de selv føler seg aller best i – om det så er en teeny weeny string bikini eller en heldekkende badedrakt!

– Og når det gjelder underboob så kjører jeg helst toppløs, men underboob kan vel også funke. Jeg gjør personlig alt for å unngå bikiniskille!

Les også: Dette nettstedet lar deg feriere som motefiffen i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer