Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
ariana grande. foto: getty images
Ariana Grande har tidligere brukt fotografen Marcus Hyde (Getty)

Ariana Grande ut mot kontroversiell kjendisfotograf

I alle fall mellom linjene. Flere jenter deler også sine historier.

Diet Prada, med sine 1,4 millioner Instagram-følgere, viser nok en gang hvor stor makt de har i moteverdenen. Mandag ettermiddag delte profilen skjermbilder fra en samtale mellom modellen Sunnaya Nash og kjendisfotograf Marcus Hyde.

Bildene viste at fotografen, som har jobbet for blant annet Kim Kardashian og Ariana Grande, krevde nakenbilder av kvinnen før han ville fotografere henne. Dersom hun ikke sendte ham bilder krevde han 2000 dollar for oppdraget som han ellers ville gjort gratis.

Etter få minutter på Diet Pradas Instagram var kommentarfeltet til Hyde stengt. Kort tid etter hadde han fjernet profilbildet sitt og nå er profilen ikke å finne på sosiale medier.

I etterkant av mandagens fotograf-skandale svarte Ariana på anklagene mot Marcus. Artisten har tidligere brukt fotografen til å ta bilder av henne. På sin egen story skriver hun følgende:

«Kjære modeller / artister i LA / hvor som helst. Jeg har akkurat lest noen sjokkerende og hjerteskjærende historier. Jeg hater at dette er en samtale, men vær så snill og ikke ta bilder med fotografer som får deg til å føle deg ukomfortabel eller som får deg til å føle at du må ta av klærne dine om du ikke ønsker det. Om de forteller deg at du må betale mer om du har på deg klær, så er det helt fucket og jeg er så lei meg for at det har skjedd med deg. Jeg lover at det er mange respektfulle, snille og talentfulle fotografer der ute».

Videre oppfordrer artisten til at man skal ta vare på hverandre og tagger fotografer hun selv har positiv erfaring fra å jobbe med.

Les også
5 norske designere som har gjort hobbyen sin til business på Instagram

Deler erfaringer

Det var modell og student Sunnaya som først delte sin erfaring med fotografen Marcus Hyde på Instagram. Hun ble bedt om å sende nakenbilder før han ville fotografere henne. Dersom hun ikke gjorde dette ville han altså ha betalt.

Diet Prada delte samtalebildene videre, og på få timer hadde følgerskaren til Sunnaya økt fra 6000 til 17 000 hos Instagram. Her har andre jenter begynt å dele sine erfaringer med fotografen, noe Sunnaya har delt hos Twitter.

En kvinne forteller om en hendelse hvor hun var på shoot med Hyde. Han skal ha vist henne videoer hvor han har sex med modeller han fotograferer, og senere skal han ha tatt en finger i vaginaen hennes. Modellen bestemte seg å dra fra shooten og mottok aldri bildene han hadde tatt av henne.

OPPDATERT:

Ett døgn etter alt ble kjent valgte også Kim Kardashian å kommentere det hele via sin insta Stories. Hun skriver at hun «har lest alle kommentarene og historiene fra kvinner angående helt upassende og utilgivelig oppførsel fra en fotograf jeg tidligere har jobbet med».

Hun påpeker selv at han alltid har oppført seg profesjonelt ovenfor henne, men at hun blir veldig lei seg over å høre at andre kvinner har hatt en annen opplevelse med vedkommende. Hun stiller seg derfor bak alle kvinnene og støtter dem.

Les også: – Ofte vet ikke de som planlegger bybildet hvordan man driver butikk

Siste saker

Mest lest nå
Les mer