Årets viktigste sminketrender

Lepper, lepper, lepper!

Tomas Erdis

Erkefranske Guerlain ble grunnlagt allerede i 1828 i Paris og kan i dag smykke seg med tittelen som et av verdens ledende skjønnhetsmerker.

De var blant annet å det første merket som lagde både leppestift og solpudder – produkter de fortsatt den dag i dag selger godt av til trofaste kunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at merket er blant de absolutt ledende skjønnhetsgigantene i verden og har en viktig historie bak seg, har Guerlain aldri hatt sin egen make up-artist i Norge; før nå.

Tomas Erdis, kan smykke seg med tittelen og den ærefylte jobben som Norges første make up-artist for Guerlain. En prestisjetung jobb som krever høyt talent, erfaring og kunnskap. I anledning Erdis nye jobb i Guerlain, har Melk & Honning pratet med ham om sminketrendene som kommer til å prege året.

Kysseklar

I samtalen med Erdis er det spesielt ett ord som går igjen: Lepper (lepper, lepper, lepper).

Foto: Guerlain

– Det som er gøy i år er at vi får se mye kremete lepper. Masse kremet leppestift og lip gloss, sier Erdis og fortsetter:

– Hold fokuset på leppene dine, men kjør gjerne på med både lepper og øyne om du ønsker. Personlig synes jeg det er mye deilige med en leppestift. Den er lett å ta på og av. Klør du deg på øynene er du ille ute med sminken, mens her er leppene lettere å ha med å gjøre.

Han ønsker at nordmenn skal bli flinkere til å se på mennesker i Paris, som alltid har høyt fokus på lepper. Ifølge ham selv skal leppestift være det viktigste sminkeprodukter i den franske motemetropolen.

– Ikke vær redd for å bruke leppestift i hverdagen. Dette året ser vi mye oransje og dype rødfarger i motebildet. La dette bli en del av hverdagssminken din og bruk heller litt mascara på kvelden om du vil pynte deg ekstra.

Frem med det naturlige

– Trenden i år er den samme som alltid: Å se fresh ut. Jobb med å fremheve det naturlige, fremfor å prøve åendre det. Frisk glød og en jevn og fin hud slår alt.

Erdis forteller at for å oppnå glød og fin hud er hudpleie det viktige nøkkelordet. I tillegg til å rense huden er det viktig med en foundation som er tilpasset din hudtype. Her er vi alle forskjellig og Erdis’ beste tips er å be om help i en sminkebutikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– For å fremheve trekkene i ansiktet ditt kan en rouge eller et solpudder være til stor hjelp!

Gøy med øyenskygge

– Flere må tørre å bruke øyenskygge, for det er super-gøy! Vi må bli flinkere til å bruke det som en del av hverdagssminken vår, for det gir så stor effekt. Jeg bruker det på alle jeg sminker, uanvengig om det skal være en naturlig look.

Foto: Guerlain

Erdis forteller at han tror mange nordmenn dropper å bruke øyenskygge i hverdagen, fordi vi tror det må så mange farger til og at resultatet dermed blir dramatisk. Han understreker at øyenskygge bare skal være gøy og at til hverdags holder det med én farge, som du enkelt kan påføre ved å bruke en finger ved vipperoten.

– Øyenskygge ved vipperoten vil gi deg et sterkere blikk og tilføre looken din «det lille ekstra».

Han forteller at naturlige bryn fortsatt har en solid plass i skjønnhetsbildet, men at vi nå ser oss ferdig med de overtegnede brynene.

– Det er fint å bruke en brynspenn eller skygge til å fylle inn, men ikke tegne hardt. Selv elsker jeg å bruke en brynsgéle og jeg jobber aldri uten det. Det får frem hårene og du kan enkelt børste de i den retningen du vil.

Guerlain og Erdis har ansvar for sminken under Oslo Runway, og han kan røpe nå at sminkefokuset på de ulike visningene kommer til å ligge på lepper og hud. Farger vi vil se mest av er rosa og oransje.

Og sist men ikke minst: Eyeliner vil vi ikke se spesielt mye av dette året. Så da sparer vi kanskje litt tid på badet om morgenen?

Hovedbilde: Leppestifter i dype rødtoner står sterkt dette året. Foto: Guerlain

Les også: Dette blir vårens hårtrender