Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Alle bilder: Melk & Honning

Åpner vintage pop up-butikk i Oslo

– Vi mener at vintage har potensiale også utenfor Grünerløkka.

Det hele startet med en Insta-dm, og siden har de samarbeidet ved flere anledninger. Fra lørdag 3. juni til søndag 18. juni holder Handover Copenhagen og Evig Vintage pop up-butikk sammen på Vulkan.

Med hver sin identitet har de funnet sin nisje på vintagemarkedet. Handover Copenhagen er litt skrikete, edgy og kantete, mens Evig Vintage er mer romantisk med fine blondebluser og klær i pastellfarger. Sammen håper de å gjøre vintageshopping lettere for folk.

I butikken på Vulkan har de fokus på at butikken skal se bra og sammenhengende ut. De ser ingen grunn til at vintagebutikker ikke skal se like bra ut som fast fashion-butikker.

Vintage pop up-butikk i Oslo.
Vintagebutikken på Vulkan er innbydende.

Eirin Pedersen bak Evig Vintage forteller til Melk & Honning at de håndplukker alle plaggene.

Pedersen har holdt på med vintage av og på i hele 18 år. Folk var ikke helt klare for vintageklær for 18 år siden, men nå forteller hun at trenden har snudd.

– Noe av det som inspirerer meg veldig er at vi kan vise frem hvor mye fint man kan kjøpe brukt, i stedet for å bare kjøpe nytt, sier hun.

– Vi jobber litt trendbasert, men kjøper også inn stapelplagg og baseplagg. Det skal føles aktuelt for folk å komme inn her. De skal føle at de kan handle av oss og at det passer inn i garderoben, legger hun til.

Andrea Kolstad Mouritzen står bak Handover Copenhagen og har holdt på i litt under to år.

Hun hadde akkurat lansert nettbutikken sin, og samme uke tok Pedersen kontakt.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Vi har litt lik bakgrunn og det samme tankesett, så det ble en veldig flytende overgang til dette samarbeidet, sier Mouritzen.

Sammen har de hatt flere pop up-butikker.

Evig Vintage, Eirin Pedersen og Handover Copenhagen, Andrea Kolstad Mouritzen.
Eirin Pedersen og Andrea Kolstad Mouritzen.

De gjør alt før, under og etter åpningen av butikken selv.

Fra 3. juni til 18. juni vil de bli å finne i butikken nesten hver eneste dag, fra klokken 11:00 til 18:00. Søndager og mandager er eneste unntak – de stenger klokken 17:00 på søndager og holder stengt på mandager.

Flertallet av bruktbutikker er å finne på østsiden av Akerselva, men damene valgte Vulkan som location. De forteller at de synes det er fint å ta vintagekonseptet inn i en mer moderne ramme.

– Det passer uttrykket vårt veldig fint, og ønsket vårt om å skille oss litt ut også. Vi mener at vintage har potensiale også utenfor Grünerløkka, sier Pedersen.

– Det er ingen grunn til at den vanlige mannen i gata ikke skal kjøpe vintage, legger Mouritzen til.

I fjor høst hadde de en pop up i Oslobukta, som heller ikke er et logisk sted å selge vintage.

– Før åpning var vi litt stresset for om det kom til å komme folk, men det ble en kjempegøy og givende opplevelse. Det kom så mange kunder innom som aldri hadde handlet vintage tidligere, forteller Mouritzen.

Vintagebutikken vil henge ut nye varer kontinuerlig.
I vintagebutikken vil det henges ut nye varer kontinuerlig. Foto: Andrea Kolstad Mouritzen

Ved å velge forskjellige steder for hver pop up-butikk, trekker de med seg gamle kunder og samtidig finner nye kunder der de er.

– Vi brenner for at kundene skal ha en bra opplevelse i butikken, og bruker ekstra tid på uttrykket og blant annet fargesortering av klær, sier Pedersen.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Etter denne helgen kommer vi mest sannsynlig til å gjøre om hele butikken, og sette sammen nye kolleksjoner. Det gjør vi utifra klærne vi fyller på med, og det er så verdt det, legger hun til. .

Mellom 3. til 18. juni kommer de til å fylle på med klær kontinuerlig – og de har masse klær på lager.

– Utvalget skal være like bra første dagen, som siste dagen. Vi henger ikke ut alle skattene med en gang.

– De som har besøkt oss tidligere er ofte innom mange ganger i løpet av en pop up. Det er virkelig noe vi fokuserer på, for hvis ikke dør det ut etter første helgen, meddeler Mouritzen.

Det som motiverer damene mest er hvor kult vintage faktisk er.

– Vintage skal være et førstevalg uavhengig av miljøaspektet. Det er morsommere og plaggene er av bedre kvalitet enn hva du finner hos fast fashion-butikkene, avslutter Mouritzen.

Du kan finne klær til alle kjønn hos Handover Copenhagen og Evig Vintage på Vulkan.
Du finner klær til alle kjønn hos Handover Copenhagen og Evig Vintage på Vulkan.

I litt over ett års tid har Handover Copenhagen og Evig Vintage hatt klær permanent hos Eftir i Markveien og på Eger, hvor de supplerer med små kapselkolleksjoner.

På midten av sommeren skal Evig Vintage og Pedersen ha en lengre pop up i Bergen fra 8. juli. Til høsten og starten av september blir begge å finne i Vikingskipet og på Fæbrikstad. Handover Copenhagen vil ha egen stand, mens Evig Vintage blir å finne sammen med Eftir.

Utover høsten kan de meddele at det kommer en ny pop up-butikk i Oslo.

Les også: Plagg og trender som funker for alle kjønn kommer til å bli en viktig del av motebildet i fremtiden

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer