Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Protesterer på den nye sjefredaktøren i Teen Vogue etter rasisme
Alexi McCammond i 2018. Foto: Michael S. Schwartz via Getty

Ansatte protesterer på den nye Teen Vogue-redaktøren

Har ikke begynt i jobben enda engang.

Teen Vogue har under sjefredaktør Lindsay Peoples Wagner blitt kjent for sine sterke standpunkter. Magasinet har ikke vært redd for å gå imot Donald Trump, støtte Bernie Sanders og Alexandria Ocasio-Cortez eller sette rasisme og transseksuelle sine rettigheter på dagsordenen. I januar kom nyheten om at redaktøren forlater magasinet til fordel for The Cut.

For få dager siden annonserte Teen Vogue at Alexi McCammond blir ny sjefredaktør.

Men det falt ikke i særlig god jord.

Tilbake i 2011 skal McCammond nemlig ha skrevet rasistiske ytringer på Twitter rettet mot asiatere, som: «Utkonkurrert av en asiater #hvaernytt».

«Googler nå hvordan ikke våkne opp med hovne, asiatiske øyne».

«Gir meg 2/10 på kjemi-hjemmeleksen, streker over alt arbeidet mitt og forklarer meg ikke hva jeg gjorde feil… Tusen takk dumme asiatiske lærerassistent, du er topp».

Nå har ansatte hos magasinet sendt et brev til utgiver Condé Nast, hvor de protesterer på ansettelsen av McCammond som sjefredaktør.

McCammond, som selv er svart, skal ha unnskyldt seg for de rasistiske ytringene i 2019, da de først ble publisert. De ti år gamle tweetsene skal imidlertid igjen ha kommet til overflaten den siste tiden, hvor hat mot asiatiske amerikanere er stigende, skriver The Guardian. Det skal være mye på grunn av rasistiske holdninger i kjølvannet av koronapandemien, som startet i Wuhan i Kina i fjor.

Lindsay Peoples Wagner i The Cut
Lindsay Peoples Wagner er på Forbes 30 under 30-liste og kjent for sitt arbeid. Foto: Dimitrios Kambouris via Getty

– Alexi McCammond ble utnevnt til ny sjefredaktør i Teen Vogue på grunn av verdiene, inkluderingen og dybden hun har vist gjennom sin journalistikk, sier Condé Nast til The Guardian.

– Hun har gjennom hele sin karriere vært en dedikert forkjemper av marginaliserte stemmer. For to år siden tok hun ansvar for sin historie med sosiale medier og ba om unnskyldning.

– Ikke hvem jeg er

Condé Nast skal også ha sitert en unnskyldning fra den ferske redaktøren til de ansatte i Teen Vogue. Hun skal etter planen starte i jobben sin 24. mars.

«Jeg er lei meg for det dere har opplevd de siste 24 timene på grunn av meg. Dere har sett noen støtende, idiotiske tweets fra da jeg var tenåring som foreviget skadelige og rasistiske stereotyper om asiatiske amerikanere», skal McCammond ha skrevet til sine nye kolleger.

«(…) Det er ingen unnskyldning for språk som det. Jeg har lært en lekse og ønsker å bruke disse som journalist for å jobbe for en mer mangfoldig og rettferdig verden. Disse tweetsene er ikke hvem jeg er, men jeg forstår at jeg har mistet noe av tilliten deres, og vil jobbe hardt for å vinne den tilbake».

I sitt ferskeste innlegg på Instagram forsøker magasinet å ro seg i land etter den siste tidens uroligheter.

«Vi respekterer og setter pris på vår mangfoldige leserskare av Teen Vogue, og vi vil fortsette dekningen dere kjenner oss for. Vi er så stolte av merkevaren vi har bygget og vi er sikre på at Teen Vogue vil fortsette å være ledende på å løfte opp alle BIPOC (black indigenous and people of color, journ. anm) og marginaliserte grupper og fortelle historiene deres til verden», skriver Teen Vogue.

«Som et team, har vi hatt oppriktige, ettertenksomme og ekte samtaler de siste dagene om inkludering og veien videre. Vi gleder oss til å jobbe sammen og til å vise dere hva vi får til sammen som et team».

Det ser imidlertid ut til at skaden er allerede skjedd.

«Teen Vogue har gjort så mye for å løfte mangfoldige stemmer – ikke kast det bort på Alexi», skriver en følger.

«Dere kan respektere og hylle deres mangfoldige leserskare ved å sparke Alexi McCammond. Til dere gjør det, betyr ingenting av det dere sier noenting», skriver en annen mens en tredje skriver;

«Nei, takk».

Teen Vogue-skandalen føyer seg inn i rekken av uheldige hendelser for Vogue den siste tiden. I fjor sommer innrømmet motebransjens kanskje mektigste kvinne, Anna Wintour, etter mye om og men rasisme i Vogue.

Les også: Er dette slutten for motebransjens vaktbikkje?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer