Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
& Other Stories anklages for rasisme
& Other Stories-butikken i Oslo. Foto: Melk & Honning

Anklager H&M-eide & Other Stories for rasisme

Legger seg flate.

& Other Stories er i hardt vær etter at ansatte skal ha reagert på et internt produktnavn brukt på en lue i en av kleskjedens kommende kolleksjoner.

Det skal ha vært et bilde av en lue lastet opp til en intern produktbank som skal ha fått navnet Nigga Lab Beanie.

Etter klager fra flere ansatte sendte & Other Stories til slutt ut en unnskyldning internt, og produktnavnet ble aldri offentliggjort. Produktet er nå trukket tilbake, men reaksjonene lar ikke vente på seg.

Til CNN bekrefter den svenske kleskjeden hendelsen. De «oppdaget nylig at ett av våre interne dokumenter inkluderte en referanse til et produkt med rasistisk slur. Det beklager vi på det sterkeste».

Dette bildet som CNN har fått tak i viser den omtalte luen (øverst til venstre i bildet) med produktnavnet som har skapt sterke reaksjoner innad i kleskjeden.

I en uttalelse sier talsperson for Hennes & Mauritz AB, Ulrika Isaksson, at selskapet ser «ekstremt alvorlig» på saken. Både intern og ekstern granskning finner nå sted. I tillegg skal flere ansatte være suspendert i påvente av granskningen.

Ansatte CNN har snakket med forteller imidlertid at hendelsen foreløpig ikke har fått noen konkrete konsekvenser bortsett fra diverse workshops.

Hendelsen kommer to år etter at H&M fikk smekk for å ha brukt en mørkhudet gutt til å fronte en hoodie med påskriften coolest monkey in the jungle.

& Other Stories åpnet nylig sin første butikk i Norge, nærmere bestemt på Majorstua i Oslo, etter mye frem og tilbake.

Les også: Raser mot norsk iskremselger etter ufin markedsføring

Siste saker

Mest lest nå
Les mer