Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
André Leon Talley utleverer motebransjen i ny bok
Anna Winter og André Leon Talley. Foto: Bryan Bedder/Staff via Getty

Vogue-legenden André Leon Talley i trøbbel

Blir kastet ut av huset han har leid i 17 år .

Man skulle kansje tro at når man har jobbet i verdens største motemagasin, står det greit til med økonomien. Den gang ei. Nå har André Leon Talley havnet i trøbbel.

Den tidligere Vogue-redaktøren skylder over 500 000 dollar i husleie, hevder huseieren hans. 72-åringen har siden 2004 bodd i en rolig 11-romsvilla i New York.

Huseieren er ingen ringere enn tidligere daglig leder i Manolo Blahnik USA, George Malkemus, og ektemannen Anthony Yurgaitis, som sammen kjøpte huset i 2004. De har i tillegg vært gode venner med Talley i nesten 40 år.

Vogue-legenden har imidlertid lenge hevdet at huset er hans. Nå går Malkemus rettens vei for å få kastet ut leieboeren ut av villaen, skriver The New York Post.

André Leon Talley har på sin side svart med å saksøke venneparet.

André Leon Talley i trøbbel
André Leon Talley i kjent stil. Her som kampanjemodell for Uggs. Foto: faksimile

Han mener at de ble enige om en såkalt gentleman’s agreeement gjort muntlig, hvor de skulle kjøpe huset for ham og overføre eiendommen i hans navn når han hadde betalt tilbake kjøpssummen på litt over én million dollar. Han selv fikk ikke egen finansiering på det tidspunktet til å kjøpe noe eget.

Talley mener også at han har tilbakebetalt mer enn den opprinnelige kjøpssummen, i tillegg til å ha betalt «tusenvis av dollar» for vedlikehold og forbedringer av huset. Paret hevder derimot at han er bakpå med husleien og ønsker han bort, slik at de kan selge huset.

72-åringen skal ha tilbakebetalt leien sporadisk, alt etter hva han tjente. Han betalte aldri husleiene på månedsbasis, og skal aldri ha blitt spurt om det heller.

I mars 2020 skal huseierne ha begynt å snakke om å selge huset – noe André Leon Talley mener skjedde rett før Manolo Blahnik USA gikk konkurs.

Selv pensjonerte han seg fra magasinbransjen i 2014, og har i ettertid blant annet undervist ved Parsons School of Design i Paris. I fjor ga han ut sine personlige memoirer The Chiffon Trenches, hvor han utleverte motebransjen.

Den New York-baserte stylisten Akeem Smith har nylig opprettet en GoFundMe-innsamling for moteprofilen.

«Alle i moteverdenen har nytt godt av André Leon Talleys bidrag til industrien», skriver han.

Innsamlingen har skutt fart, og i skrivende stund er det samlet inn nesten 10 000 dollar. Det er imidlertid langt unna de 500 000 dollarene han trenger for gjøre opp for seg.

«André har ikke bedt meg om å gjøre dette, men jeg mener det er den rette tingen å gjøre. Jeg mener vi alle burde støtte ham nå for å erkjenne hans livslange arbeid og det rommet hans fryktløshet gav for de mange stemmer og synspunkter som har fulgt ham», fortsetter han.

Nylig gikk Talley ut på Instagram og takket for all støtte.

«Som dere antakeligvis vet fra The Chiffon Trenches, har jeg opplevd mange opp- og nedturer i livet mitt og forblir ganske fleksibel. Problemet vi dealer med er ganske uheldig, men vil bli tatt hånd om av mitt veldig kapable juridiske team», skriver han på profilen sin.

Les også: Flau avsløring for Nike?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer