Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Amazing Magazine satser på de over 30

-Satser på en kjøpesterk målgruppe.

Det er ikke så tett mellom magasinlanseringene lenger, og vi har lenge vært vant til å høre om titler som legger ned, heller enn starter opp.

Derfor er det ekstra gøy å se noen som satser på et klassisk, chic og elegant magasinformat igjen.

For idag lanseres magasinet Amazing – fra forlaget bak Wonderland, Visual Talent. Magasinet selges i utvalgte utsalgssteder verden over og på nett – og kommer på godt gammeldags glossy papir.

Selskapet står også bak titler som Man About Town og Rollacoaster, men nå kommer den første tittelen rettet mot et såkalt voksent marked. Om ‘de over 30’ kan regnes som uttalt voksent er vel noe som kan debatteres. Forsidedamene spenner ihvertfall bredt – fra 30-årene til rundt 50 i alder.

Amazing skal være et magasin for en ‘skarpsindig, stilig og bereist’ kvinne, forteller redaktør Jennifer Lynn til Womens Wear Daily. De bygger med det ut portfolioen i forhold til den yngre målgruppen til for eksempel Wonderland.

Lanseringsnummeret presenterer et knippe inspirerende damer. Skuespillere som Rose Byrne, Sheila Atim, Jennifer Connely og franske Camille Cotin, til Natalie Imbruglia og supermodell Helena Christensen er fyldig dekket i bladet og på coverene.

Amazing magazine
Rose Byrne på det første coveret av Amazing Magazine. (Foto: Amazing Magazine)

Magasinet kan minne om The Gentlewoman i format og innhold, og satser på to utgaver i året- i en glossy, fullformats innpakning. Med hele fem slående covere til førsteutgaven kan det virke som magasinet er et overskuddsprosjekt, som kommer til rett tid.

For Vogue Scandinavia satser blant annet uttalt på en mer blandet aldersgruppe. De har lansert sin egen avatar AADA som er en godt voksen kvinne med gråstenk i håret.

Vogue Scandinavia
AADA er Vogue Scandianvias egen avatar. (Foto: Vogue Scandinavia)

Tidligere i høst raste også debatten om Sarah Jessica Parkers hets i sosiale medier og reaksjoner på Carries aldringstegn. Ikke minst har psykologene Peder Kjøs og Frode Thuen fått gjennomgå i flere uker her hjemme for sine utsagn om at eldre kvinner må forstå sin lavere ‘markedsverdi’.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Jennifer Lynn forteller WWD at Amazing er et mer ‘voksent forslag’ – og at de har stor tro på den mer etablerte og kjøpesterke målgruppen.

Les også: Lesertall for de norske magasinene er her

Siste saker

Mest lest nå
Les mer