Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Alexander Wang bakte sin første skinnveske i ovnen

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Det er vel ingen der ute som kan nekte for at de drømmer om å være med i Alexander Wang sin squad. Ikke bare vinner han i søksmål, men den unge designeren har også vunnet omtrent alles hjerter i opptil flere bransjer.

Balenciaga er overtatt med glans av Demna Gvasalia, Wang lider dog ingen nød. I likhet med blant andre Yohji Yamamoto designer han nå også for Adidas, men i et ferskt intervju forteller 32-åringen at suksessen ikke alltid har vært like tilstedeværende.

Screen Shot 2016-11-10 at 02.14.54– Min første kolleksjon bestod av seks gensere og mitt første showroom droppet meg fordi de konkurrerte med et merke de allerede solgte. Jeg bare «Vel, jeg har seks gensere. Jeg droppet ut av skolen for å starte dette selskapet. Jeg har ikke noe showroom…». Ingen andre shoowrooms ringte tilbake og min søster og jeg endte opp med å dra til en messe og selge på egenhånd, forteller han og legger til at det hele var litt deprimerende.

Les også: Flytt inn hos Alexander Wang

Før hans skoletid hos Parsons jobbet han i skoavdelingen på Barneys. Selv om det ble mye ryddejobb, lærte han blant annet mye av å måtte sende rapporter om hvilke sko som ble utsolgt. Slik fikk Wang fort kontroll på hvilke sko som gjorde det bra eller dårlig, noe han selv beskriver som både og viktig for utdannelsen. Snedig, men også kreativ, da han fikk frem ønsket effekt på sin «Brenda Bag» ved å bake den.

– Jeg lekte meg med tekstur og tok bokstavelig talt Brenda-vesken i min ovn og det så kult ut. Jeg tok den med til studio og jeg bare «Er ikke dette flott? Jeg bokstavelig talt bakte den!» – Så måtte vi finne ut hvordan vi skulle etterligne denne effekten i produksjonen. Det var… Ikke gøy.

I samtale med Fern Mallis ved 92nd Street Y, den kulturelle institusjonen på Upper East Side, delte Californien også sin forkjærlighet for hudpleie som svir før ansiktet igjen gløder på morgenen. Foruten dette avslører Wang sitt triks for dagen derpå:

– Festing handler om det mentale. Om du går ut og tenker «Å nei, jeg kommer til å være så bakis i morgen», mens du drikker, er det dét som dreper deg. Om du heller tenker «Jeg skal drikke i kveld, komme meg på jobb i morgen og bare stå gjennom det», kommer du til å være helt god… Bortsett fra det faktum at jeg er 32 nå, jeg tror jeg endelig begynner å kjenne hangovers etter fester. Det er en mørk stund for meg akkurat nå, sier han til til NYFW-grunnleggeren.

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Les også: Sminkemerket henter inn deres første mannlige ambassadør

Les også
Nina Sandbech teamer opp med Bik Bok- igjen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer