Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Alessandro Michele om House of Gucci
Alessandro Michele med Harry Styles under the Met Gala i 2019. Foto: Theo Wargo/WireImage via Getty

Alessandro Michele får ny kollega på toppen i Gucci

Motehuset har italieneren å takke for sin store renessanse.

Som man lærte av motefilmen House of Gucci i fjor, opplevde Gucci litt av en storhetstid på 90- og tidlig 00-tallet med blant andre Tom Ford og hans sexy design. Så dalte populariteten, og det italienske motehuset ble stemplet som blant annet «harry».

Det skulle endre seg da Gucci i 2015 ansatte Alessandro Michele som sjefsdesigner. Han pustet nytt liv i motemerket med sine fargerike, maksimalistiske, barokke design med et snev av retrovibber over seg.

Samme året ble italieneren hyllet i motebransjen med gjev pris.

alessandro michele
Alessandro Michele med Jared Leto og Lana Del Rey under the Met Gala i 2018. Foto: Kevin Mazur/MG18/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Etter syv år kan man nå spørre seg: Er Alessandro Michele på vei ut av Gucci?

Nylig annonserte luksusmerket at den kreative avdelingen er blitt delt opp.

Mens Alessandro Michele skal fortsette å være ansvarlig for merkets catwalkkolleksjoner i rollen som designstudio-direktør, vil nye Maria Cristina Lomanto holde i kommersielle kolleksjoner, merchandising og såkalt brand elevation, ifølge Business of Fashion.

Det skjer samtidig med at kunder nå begynner å se seg lei den overdådige more-is-more-estetikken servert av Michele.

«Reorganiseringen av Guccis kreative del er et steg fremover. Med mer rom for innovasjon, må Michele gjenoppfinne Gucci igjen. Mens Maria Cristina Lomanto skal holde i de kommersielle kolleksjonene og et dytt i eleveringen av merket», skriver nettstedet.

Gucci x Måneskin
I høst hanket Gucci inn den italienske rockegruppen Måneskin som kampanjemodeller til beautylinjen Aria. Foto: Instagram/@gucci

Hvis Alessandro Michele mislykkes i dette, vil det bli lettere å erstatte ham senere, med Lomanto allerede på plass, tror Business of Fashion. Da må imidlertid Lomanto lykkes i sin del av jobben. Den nye rollen hennes skal være omfattende og flere er usikre på den store rollen hennes, basert på tidligere jobber hun har hatt.

Les også
Foreo-sjefen: – Skjønnhetsteknologibransjen er i stadig endring

Lamonto har imidlertid lang erfaring fra motebransjen.

Hun kommer fra jobben som daglig leder i Roger Vivier i Paris, ifølge Fashion Network. Lamonto startet karrieren sin i Jil Sander, før hun gikk over til Yves Saint Laurent. Senere har hun hatt ulike roller i Prada-gruppen, blant annet innen skinnvare-merchandising og som markedsdirektør for Prada, før hun gikk over til Miu Miu.

Når hun nå splitter det kreative arbeidet med Alessandro Michele, kommer hun også til å fokusere på visual merchandising, beauty- og brillelisenser og retailtrening.

Les også: 6 trender Oslo-butikken så under motemessen i Italia

Siste saker

Mest lest nå
Les mer