Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Alber Elbaz vil at du skal stinke overtro

Under de sene nattetimer, på en dunkelt belyst Paris-bistro, bondet parfymegeniet Frédéric Malle og motegeniet Alber Elbaz over sin felles overbevisning om at overtro er reelt. Dette var starten på et samarbeid som har resultert i parfymen som har fått navnet «Superstition».

Det er viden kjent at Elbaz som i fjor ble kastet av tronen hos Lanvin etter 14 år med sjefsdesigner-kronen på hodet, er en nokså overtroisk fyr. Ifølge New York Times plasserer han for eksempel aldri vesken på gulvet, og det er verken av frykt for at den skal bli skitten eller at en fingernem parisisk lommetyv med rask bart skal snappe med seg lommeboka, men rett og slett på grunn av troen på at det vil føre til fremtidig ulykke på pengefronten.

Nettopp denne følelsen av «Svart-svart-katt-på-vei-over-gata-huffameg» mikset med Elbaz sitt visuelle univers bestående av finurlige skreddersydde kjoler, skulle da konkretiseres og manifesteres ned i duftform.

– Det eneste jeg ba Frédéric om var at parfymen ikke skulle lukte som sjokolade eller vanilje. (….) Jeg er helt allergisk mot sånne lukter. Om du har lyst på en sjokolade, kjøp deg en sjokolade da. Ikke spray hele deg med sjokolade, har Elbaz uttalt til W Magazine. 

Selve flakongen, besmykket med et strengt øye i gull, er inspirert av en kjapp sketsj moteskaperen gjorde av en kelner i Paris med nesa spesielt høyt i sky, under et av de mange møtene mellom Malle og han selv.

– Parfymen er veldig ladylike, sofistikert og sensuell, uten at den skriker «kast deg over meg!». Basen av floral aldehyd evner å transformere andre lukter men man kan fremdeles merke at det både er jasmin, rose, vetiver, amber og patchouli i miksen. Resultatet er faktisk en klassisk reise gjennom blomster, beskriver den franske parfymemakeren. 

Les også
5 opplevelser du kan gi bort i julegave

Som barnebarn av grunnleggeren av Dior sin seksjon for parfyme, Serge Heftler-Louiche, og med nå 17 år i den mest eksklusive delen av parfymegamet, har Malle kun samarbeidet med én motedesigner tidligere, nemlig Dries Van Noten. Han har uttalt at han har beundret Elbaz i årevis, ikke bare da han satt i høysetet hos Lanvin men også da han jobbet hos Yves Saint Laurent.

– Alber Elbaz ville at parfymen skulle lukte som en kjole, og han er en man gjerne vil være sjenerøs med. Det å jobbe med en sånn fyr gjør meg utrolig engasjert, har Malle fortalt til W Magazine.

Les også: Melk & Honnings ekspertpanel anmelder sommerens parfymer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer