Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Alber Elbaz gjør comeback

Lanserer samarbeidskolleksjon under moteuka i New York.

«Det er mye soufflé, men jeg er på jakt etter selve kaken, den ekte sjokoladen, the real deal». Det sier Alber Elbaz til Vogue. En metafor for motesystemet som designeren nå vender tilbake til etter at han forlot sjefsstolen i franske Lanvin i 2015 etter 14 år som kreativ leder.

Det siste året har nemlig Elbaz i samarbeid med det amerikanske veskemerket LeSportsac jobbet med en serie nylonvesker, ryggsekker og weekendbags.

Kolleksjonen lanseres under New York Fashion Week i september, og bærer selvsagt hans signaturtegninger og tekstprint.

«Ord er viktig for meg fordi jeg mener vi lever i en verden av visueller, og noen ganger blir det store bilder så kaotisk at vi trenger litt ord og historier. Jeg har alltid ment at historier vil vare. Det samme med visueller. Mens vi går videre. Derfor sverger jeg alltid til ord», sier han til motemagasinet.

Betyr det at Elbaz nå for alvor gjør comeback?

Ja, sier designeren til Vogue. «Men jeg tar den tiden jeg trenger. Jeg har ikke dårlig tid. Jeg har alltid følt at jeg vil gjøre ting for folk jeg elsker og kvinner jeg elsker, så det er jo alltid saken. Her venter jeg på Mr Right eller Mrs Right eller hva man skal kalle det. For tiden observerer jeg bare. Det er ganske interessant å stoppe opp fra tid til annen for å se seg rundt og forsøke å forstå og akkumulere ideer og ord og historier og nødvendigheter og livet – og endringer. Som designer må man ta hensyn til alt dette».

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Hovedbilde via Vogue Paris

Les også: Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt

Siste saker

Mest lest nå
Les mer