Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Agnes Arrhult ble kastet ut fra Liseberg

Kastet ut fra fornøyelsespark: For naken for Liseberg?

– Det var ubehagelig og jeg følte meg seksualisert.

Av: Ida Elise Eide Einarsdóttir og Camilla Christensen

Den svenske artisten Agnes Arrhult (17), som utgjør den ene halvdelen av søskenduoen Arrhult, opptrådte lørdag på scenen på Liseberg.

Kort tid etter ble hun kastet ut av den svenske fornøyelsesparken fordi hun var «for avkledd».

Det skriver svenske Aftonbladet som siterer Göteborgsposten.

På scenen hadde Arrhult på seg jeans med høyt liv og en rød, bh-lignende topp. På vei for å kjøpe sukkerspinn etter konserten, i samme antrekk som på scenen, ble hun stoppet av vakter som eskorterte henne ut av parken.

– Jeg ble kastet ut fra Liseberg av to vakter som sa at jeg måtte ta på meg en singlet ellers ville jeg bli eskortert ut. De hadde ingen annen forklaring til hvorfor bortsett fra at jeg viste ‘for mye hud’. Det var ubehagelig og jeg følte meg seksualisert, sier Arrhult til Melk & Honning. 

– Kroppen min var liksom skam å vise frem bare fordi jeg er kvinne. Samtidig var det menn som gikk i bar overkropp og shorts ettersom det var kjempevarmt.

– Jeg som artist var jo booket inn for å spille der. Jeg har på meg en outfit for å uttrykke meg selv. Ikke for å bli redusert til et objekt. Vi kvinner skal kunne ha på oss hva vi vil, og det er noe jeg brenner for.

Arrhult forteller til Melk & Honning at hun forstår Lisebergs argumentasjon om at parken er et område med barn, men mener de samme reglene ikke gjelder for kvinner som for menn.

– Jeg så menn uten noe på overkroppen, og ingen sa noe til dem. Jeg har til og med opplevd at folk skriver til meg og forteller at de har sett flere menn i bar overkropp og med shorts som får gå i fred i parken, mens kvinner med antrekk som mitt blir tilsnakket. Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan det jeg hadde på meg skulle kunne skade et barn, legger hun til.

Agnes Arrhult ble kastet ut fra Liseberg fordi hun var for naken

Bilde via Instagram

Delte på Instagram

Arrhult la søndag ut et bilde av antrekket på duoens Instagram-profil med caption:

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

«Okei…synes dere det jeg har på meg er provoserende eller ‘nakent’?? For det synes tydeligvis Lisebergs personale som kastet oss ut da de synes jeg var FOR NAKEN FOR LISEBERG».

Bildet har tirsdag ettermiddag i underkant av 3000 likes og over 400 kommentarer – de fleste støttende.

Liseberg: – De samme reglene gjelder for alle

Til Melk & Honning forteller presse- og informasjonssjef ved Liseberg, Julia Vasilis at de ikke deler Arrhults opplevelse av hendelsen.

– Hos oss følger vi de samme reglene uavhengig av kjønn eller alder. Regelen er at du i det minste skal ha på deg en singlet, uansett om du er mann, kvinne eller barn. Den regelen er tydelig, sier Vasilis.

– Dersom Agnes føler seg urettferdig behandlet så er det veldig kjedelig. Men hun fikk alternativet om hun ville kle på seg eller forlate parken.

Tusenfryd: – Bikinitopp og shorts er greit for oss

Tusenfryd om kleskoder

Bikinitopp og shorts er ok på Tusenfryd

– Vi har ikke noen regler på hvordan menn eller kvinner skal gå kledd når de gjester Tusenfryd. Det eneste er at ingen har lov til å gå i bar overkropp. Om en kvinne vil gå i bikinitopp og en shorts, så er det helt greit for oss, sier markedssjef ved Tusenfryd Erik Andersen til Melk & Honning.

– Det eneste vi har regler på er at om du skal ta noen av attraksjonene våre så må du ha på deg en overdel. Dette kommer av rent hygeniske årsaker.

Hva tenker du om måten Liseberg håndterte situasjonen med Arrhult på? 

– Jeg vil ikke uttale med noe ytterligere om hendelsen på Liseberg.

Ikke bekymret for Tove Lo

Onsdag spiller den svenske artisten Tove Lo på Liserberg. Hun er en ivrig forkjemper for brystvorten, og har selv ved flere anledninger flashet puppene fra scenen.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

«Det plager meg veldig at menn kan være så naken de bare vil, mens kvinner ikke kan det. Så jeg startet å flashe på scenen for å se hvilke reaksjoner jeg fikk. Også litt for å vise at jeg har kontroll over min egen kropp og at jeg kan gjøre hva jeg vil», sa hun til musikknettstedet 730.no i 2015.

I 2016 skapte hun igjen overskrifter da hun onanert i kortfilmen «Fairy Dust» (som ble sensuert på YouTube).

Hva tenker dere om Tove Lo som i morgen står på scenen hos dere? Hun er jo kjent for å blant annet flashe puppene fra scenen. Blir hun også kastet ut fra parken dersom hun går for lettkledd?

– Det er samme reglene for henne. På scenen får hun gjøre sin greie, men i parken gjelder de samme reglene som for alle andre – uavhengig av om du er artist eller ikke sier Vasilis ved Liseberg til Melk & Honning.

Hovedbilde via Instagram @Arrhult 

Les også: – Hun sa det var støtende for barnet hennes å se min hårete bikinilinje

Siste saker

Mest lest nå
Les mer