Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Vivienne Westwoods sønn brenner punk-minner for 50 millioner kroner

År 2016 markerer jubileet for musikken som albuet seg fram med sine anarkistiske, anti-konforme tanker, nagler, skranglete gitarriff og opprivende moshpits. Punken er 40 år.

26 november i år er det 4 tiår siden foregangsbandet Sex Pistols ga ut albumet Anarchy in the UK.

Ekteparet Malcolm Maclaren og Vivienne Westwood er så nærme Punk-royalty som det får blitt. Westwood regnes som idéskaperen bak den punka klesstilen, ved at hun åpnet butikken «Let it Rock», senere kjent som «SEX» på King’s Road i London i ’77, full av egendesignede skinn, lær, lakk, og nedslitte denimplagg, buttons, strykemerker, anarki A’er og britiske flagg. Maclaren var manageren til Sex Pistols fra ’75, og blir ofte kalt «Punkens far». Sammen fikk de to sønnen Joe Carré.

Joe var med å starte Agent Provocateur i 1994, men har også vært tro mot sine punkrøtter. I løpet av livet har han samlet på punk-memorabilia verdt over 50 millioner kroner.

Men som en ekte punker er prinsipper viktigere enn penger, og han velger nå å brenne opp alt sammen. 

Bilde: Theguardian

Bilde: Theguardian

– Det at dronningen gir 2016, Punkens år, hennes offisielle velsignelse er det skumleste jeg har hørt noensinne. Snakk om at alternativ-og punkkulturen blir sugd opp av det populærkulturelle. I stedet for en kampbevegelse for forandring har punken blitt som et jævla utstillingsobjekt på museumer eller bare hyllest konserter, har Carré i følge Crack Magazine fortalt i en pressemelding.

Punksønnen oppfordrer andre til å gjøre det samme som han, og brenne alt de har av punkobjekter og klær. Og begynne å kjempe for det man tror på igjen.

– (….) Folk er blitt helt numne. Og når man er nummen så kommer en slags selvtilfredshet. Folk føler ikke at de har en stemme i det hele tatt lenger. Det farligste man kan gjøre er å slutte å kjempe for det man tror på. Folk har gitt opp å ta opp kampen. Vi trenger å eksplodere igjen, konkluderer han.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Sex_shop_600_Vivienne_Westwood_Malcolm_McLaren_punk_fashion_fetish_article_kids_of_dada_grande-001

Les også: Vivienne Westwood: – Politikere er kriminelle 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer