Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Adidas får kritikk for å ha lansert helhvit sneaker til Black History Month

Adidas lanserte helhvit sneaker for Black History Month

Anklages for kulturell appropriasjon.

Som en hyllest til Black History Month, som markeres i USA i februar, annonserte Adidas allerede i januar at en egen spesialkolleksjon var på vei.

Joda, tanken er god, men bildene av løpeskoen Ultraboost Uncaged som opprinnelig var blant sneakermodellene i kolleksjonen gikk raskt viralt.

Den var nemlig helhvit.

Både i kommentarfeltene til motepresse som omtalte kolleksjonen og i sosiale medier haglet kommentarene fra kundene.

Mens noen reagerte både på det åpenbare – den helhvite sneakeren – satt andre spørsmålstegn ved modellnavnet Uncaged som i afroamerikansk historie kan linkes til cage – bur – og slaveriet.

Andre mente sneakeren var den ultimate metaforen på kulturell appropriasjon eller hvordan man gjennom white gaze har tilranet seg noe som i utgangspunktet var ment for å hylle den afroamerikanske kulturen.

Nå har Adidas trukket sneakeren fra kolleksjonen.

Det skriver Hypebeast som viser til følgende uttalelse fra selskapet:

«Adidas lanserte en ny kolleksjon som en hyllest til Black History Month med designs inspirert av Harlem-renessansen. Den inkluderte både sko og klær i ulike varianter. Mot slutten av designprosessen la vi til en løpesko som vi senere ikke følte reflekterte ånden eller filosofien til hvordan adidas mener vi bør hylle Black History Month. Etter nøye overveiing har vi bestemt oss for å trekke produktet fra kolleksjonen».

Kolleksjonen – altså uten den helhvite løpeskoen – ble lansert i butikk og online tirsdag.

Hovedbilde via Adidas.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer