Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Det er tid for å vise hva denne nye generasjonen er gode for

For tredje gang arrangeres Jarga Art and Fashion Weekend. De seks damene som står bak arrangementet ønsker å fremme unge som viser fingeren til janteloven.

Jarga Art and Fashion Weekend ble arrangert første gang høsten 2015. Jankeh Njie Jamanca fikk ideen om å skape en plattform med fokus på å synliggjøre kunst og entreprenørskap på tvers av etnisitet og kultur. Med seg på laget fikk hun fem venninner med forskjellige bakgrunner: Johanna Mbye, Saffie Njie, Aissatou Ceesay, Silje Skjøllingstad og Haddy Ceesay.

Det som nå har blitt et årlig arrangement byr på det beste innen mote, kunst og entreprenørskap som har hentet inspirasjon både utenfor og i vesten. Hovedformålet med Jarga Art and Fashion Weekend er å motivere, utvikle, synliggjøre og veilede Norges nye fremtid.

– Arrangementet har vokst fra å være et konsept i Oslo til å dekke entreprenørskap, mote og kunst i hele Skandinavia. Vi gikk fra å ha 450 gjester i 2015 til 630 gjester i 2016. Interessen for konseptet vokser stadig og vi merker selv at vi nå får flere forespørsler fra både designere og andre som ønsker å ta del av plattformen, forteller en av initiativtakerne, Haddy Ceesay.

Jarga Art and Fashion Weekend 2016

Hvert år har de et nytt tema, og denne gangen er det unge som ikke lar seg stoppe av janteloven som har fått en plattform.

– I år er det tid for å vise hva denne nye generasjonen er god for. Årets tema er «JUMP». Vi har et ønske om å motivere, inspirere og engasjere Norges nye fremtid til å ta det neste steget. Derfor inviterer vi unge foredragsholdere og designere som i tidlig alder har vist fingeren til janteloven og fulgt sine drømmer og oppnådd suksess, forteller Ceesay.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

På programmet den 18.-19. august på Tjuvholmen står designere fra både Norge og Sverige. Blant andre Outdrop Clothing, Popovic, Jarga Designs, Sadol og Herland. I tillegg blir det foredrag fra en rekke personer som passer årets tema – som svenske Diarry Maréna som startet eget kosmetikkmerke som fokuserer på produkter for mørkere hudtyper.

– Vi ønsker at JAFW blir en plattform som vokser både nasjonalt og internasjonalt år for år. At vår plattform kan bidra til å utvikle, veilede og synliggjøre Skandinavias nye fremtid, avslutter Ceesay.

Hovedbilde: Haddy Ceesay, Aissatou Ceesay, Jankeh Njie Jamanca, Johanna Mbye, Mary Frieda Nagan, Saffie Lion Njie. Foto: Cedric Lynne

Les også: 6 moteutstillinger du bør få med deg i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer