– 99 prosent av unge kvinner vil kjenne seg igjen i denne boken

Annonsørinnhold

Trenger du noe nytt å lese etter påsken? Melk & Honning har svaret.

Påsken er over, men det betyr ikke at det er tilbake til hverdagen slik vi kjenner den. Å lese en bok er den ideelle distraksjonen i disse dager nå som vi alle sitter hjemme.

Her er to bøker perfekt for å fylle de neste dagene eller ukene, blant annet en av favorittene til supermodell Kaia Gerber.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En strålende utforskning av vennskap, feminisme og forhindret ambisjon

«Hva skjedde med de kvinnene vi skulle ha blitt», spør bestselgende forfatter Anna Hope i sin nye roman Forventning. 

Anna Hope

Kjøp boken her

Den handler om ubalansen og gapet mellom personen man trodde man skulle vokse opp til å bli, og den man faktisk ender opp med å være.

Historien følger tre venninner; Lissa, en skuespiller som ikke får veldig mange roller; Cate som verken får søvn eller kvalitetstid med ektemannen sin etter at de fikk barn; og Hannah, som tilsynelatende lever et rolig og komfortabelt liv i London med sin ektemann, men som plages av det faktum at hun ikke kan få barn. Det var da ikke slik det skulle bli?

The Guardian mener Hope har klart å fange essensen av det å være en kvinne i det 21. århundre hvor hun skildrer hvordan venninnenes liv har utfoldet seg på bakgrunn av valgene de har gjort, deres personligheter, kjønn og samfunnet de lever i.

Vi møter de tre først når de er i midten av tredveårene og gjennom en mosaikk av minner og historier som strekker seg fra de er 12 til 40, utforsker leseren sammen med Cate, Lissa og Hannah, hvor, når og hvorfor drømmene ble knust og realiteten fylte tomrommet.

Forventning er en historie om vennskap som det britiske magasinet RED mente 99 prosent av kvinner vil kjenne seg igjen i, og podkast-sensasjonen Pandora Sykes mener er «en strålende utforskning av vennskap, feminisme og forhindret ambisjon». 

Hope blir stadig sammenlignet med Sally Rooney, en ung irsk forfatter kjent for sine fortellinger om vennskap, forelskelse og oppvekst. I år blir hennes seneste suksessroman gjort om til tv-serie, og det er ikke utenkelig at det samme kan skje med Hopes roman veldig snart.

Boken Kaia Gerber elsker

Sally Rooneys Alle Andre blir i løpet av året en BBC-produsert serie på strømmetjenesten Hulu under navnet på bokens orginialtittel, Normal People.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Sally Rooney. Foto: Dee Finnerty

Anmeldere fra Vogue og New York Times har kalt boken en av de aller beste i 2019, og Entertainment Weekly kalte den en av de beste bøkene dette tiåret.

Supermodell Kaia Gerber inkluderte den som den første romanen i sin nye karantene-bokklubb på Instagram. Den er vel verdt å lese mens vi venter på premieren på serien.

Foto: Instagram/@kaiagerber

Alle Andre er historien til Marianne og Connell som veksler mellom å være kjærester, venner og fremmede. Tross sine forskjeller, både i bakgrunn og personlighet, har de bygget opp et nært vennskap i oppveksten. Når de begge begynner på samme universitet i Dublin, blir vennskapet utfordret av forelskelse og enda tydeligere forskjeller, og de to trekkes mot hverandre selv om de kjemper mot følelsene. Klarer de å være sammen?

Kjøp boken her

Fortellingen om de to er rørende, frustrerende, forvirrende, spennende og til tider ubehagelig – akkurat slik ung kjærlighet er og burde være. Rooney forteller historien med en sjelden presisjon og ærlighet. «[Hun skriver] noe av den beste dialogen jeg noensinne har lest», skrev New York Times sin anmelder.