Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
9 steder i Oslo det er verdt å sjekke ut når du skal ha cocktails. (Foto: Instagram @andreasteen)

9 steder å sjekke ut når du skal ha cocktails i Oslo

Hit går du når du er klar for festlige cocktails i glasset.

Gjenåpningsrusen henger fortsatt over oss, og vi finner gjerne på enhver unnskyldning for å møtes ute for en aldri så liten skål. Tidligere har vi skrevet om hvilke Oslo-barer som passer perfekt til å dra på date, og hvor du bør ta morgenkaffen.

Nå er det på tide å snakke cocktails. Hit drar du når du vil få servert noe hakket mer spenstig – eller instavennlig – enn øl og vin.

F6, Frogner

Frognerveien 6.

Lunt og hyggelig lokale, med stilige interiørdetaljer som skinnartikler og neonskilt. Perfekt valg av sted når du skal ut med vennegjengen.

Gode cocktails i Oslo.
Gode cocktails i Oslo.
(Foto: Instagram @f6.cocktailbar)

Svanen/D.G.Æ Cocktailbar, Sentrum

Karl Johans gate 13.

Det er i alle fall ikke vanskelig å finne frem til dette stedet, som ligger midt på Karl Johan. Likevel er det snakk om et litt tilbaketrukket lokale og hyggelig atmosfære.

Visste du at Svanen også går som et stykke kulturarv? Den gang da, åpnet Svaneapoteket i 1896 og stedet har blitt godt bevart siden.

Foto: Sara Flaaen Licius / Melk & Honning)

Nedre Løkka Cocktailbar, Grünerløkka

Thorvald Meyers gate 89.

Denne godt kjente baren er et must på listen. Ikke bare ligger den praktisk og sentralt til, midt i Grünerløkkas freshe utvalg av både barer og restauranter – men de kan sine cocktails. Den lounge-aktige baren, innredet etter inspirasjon fra både New Yorks cocktail-lounger og Grünerløkkas spirit, er et hyggelig sted å slå seg ned i mindre eller større grupper.

Gode cocktails i Oslo.
(Foto: Instagram @nedrelokkaoslo)

Pier 42, Amerikalinjen

Jernbanetorget 2.

Amerikalinjens egne cocktailbar er like stilig som resten av hotellet. Et praktisk og veldig fresht sted å stikke innom for en cocktail eller to.

Les også
M&H toppliste: 10 bikinier og badedrakter til sommeren
gode cocktails i Oslo.
(Foto: Instagram @pier42oslo)

Marlow, Aker brygge

Bryggetorget 6.

På Marlow har de definitivt en fargesprakende drink eller to på lager. Både kjøkken, drinker og interiør er amerikanskinspirerte.

Gode cocktails i Oslo.
(Foto: Instagram @marlowoslo)
(Foto: Instagram @marlowoslo / @sofiaoostlund)

Andre til høyre, Youngstorget

Youngs gate 19.

Nesten hjemmekoselig, men samtidig skikkelig chic. I etasjen over baren Håndslag, finner man Andre til høyre med loungestoler i hyggelige sittegrupper og muligheter for koselig utsikt utover Youngstorget. Drinkene på menyen er på den mer kreative siden.

(Foto: Sara Flaaen Licius/Melk & Honning)
(Foto: Instagram @andretilhoyre)

Fuglen, St. Olavs plass

Universitetsgata 2.

Kaffe fra eget brenneri på dagtid, cocktails på kveldstid. Hyggelige vintage-inspirerte lokaler. Visste du at de også har to avdelinger i Japan? Fuglen Tokyo og Fuglen Asakusa – pluss kaffebrenneri.

(Foto: Instagram @fuglenoslo)

BA3, Solli

Bygdøy Allé 3.

Store, fine lokaler – og kanskje Oslos mest fotograferte bad? Her er det rett og slett ikke til å unngå at du får en instavennlig kveld.

(Foto: Instagram @ba3.no)

Torggata botaniske, Torggata

Torggata 17B.

Denne grønne oasen nevnte vi også i guiden vår til datevennlige barer – men den har altfor gode cocktails til å ikke havne på denne listen også. Blant grønne planter og stilig interiør kan du nyte fargerike, botaniske cocktails.

(Foto: Instagram @torggatabotaniske)
(Foto: Instagram @torggatabotaniske)

Les også: 6 kule spisesteder i Oslo verdt å sjekke ut

Siste saker

Mest lest nå
Les mer