Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Instagram/ @visitbergen

9 kule steder du må sjekke ut i Bergen

En by med uendelig mye å by på!

Vakre, vakre Bergen! Det er ikke uten grunn at den nydelige kystbyen er på bucketlisten til alle utenlandske turister som tar en tur til Norge. Hva er det man ikke elsker med Bergen? Med sin sjarmerende arkitektur, blide mennesker og utallige magiske naturopplevelser, er det vanskelig å ikke falle pladask.

Nå som kulda er her, er vi nok flere som drømmer om en liten weekend getaway for å komme seg litt bort fra hverdagen. Hva med å venninnetur, eller å ta med din kjære på en helg i Bergen? Å kombinere vakre turer i høstværet, med litt shopping – er det lite som slår. I Bergen får man virkelig litt av alt.

Melk & Honning har samlet 9 fine steder i Bergen, som er verdt et besøk.

Flingee dough

Olav Kyrres gate 31

Flingee dough i Bergen. Foto: Instagram/ @flingeedough
Foto: Instagram/ @flingeedough

Dette stedet er et must å besøke!

Hos Flingee Dough kan de friste med de deiligste doughnuts, cronuts og cruffins! Med smaker som pistasj, salt karamell og strawberry cheesecake er det umulig å ikke finne noe man elsker. Dette stedet åpnet i sommer, men har allerede rukket å bli utrolig populært! Men sitt kule, minimalistiske interiør og deilige kaffe er Flingee Dough et sted du kommer til å drømme om i lang tid.

Heim

Strandgaten 25

Heim i Bergen. Foto: Instagram/ @heimbryggen
Foto: Instagram/ @heimbryggen

I denne sjarmerende butikken kommer du virkelig til å føle deg som heime!

Hos Heim selger de nøye utvalgte produkter, og vi kan love at det blir vanskelig å ikke bruke opp hele lønna inne her! Den fargerike butikken selger alt man kan tenke seg til hjemmet. Med masse kule posters, servise og klær, er dette en butikk for alle og enhver. Her kan man finne produkter fra norske merker som blant annet Nykr og Ilag.

Les også
Ekspertenes beste tips til sminkelooken denne partysesongen

Om du digger interiør, farger og unike detaljer, kan vi love at du vil få deg en ny favorittbutikk!

Hôtel Charmante

Skostredet 14

Hôtel Charmante i Bergen. Foto: Hôtel Charmante
Foto: Hôtel Charmante

En magisk reise tilbake til Paris på 1920-tallet!

Dette vakre hotellet er virkelig en helt unik perle. Med et utrolig gjennomført konsept, får man virkelig et lite stykke Paris midt i Bergen. Hos Hôtel Charmante kommer du til å få en opplevelse du sent vil glemme, og du kommer absolutt til å ville dra tilbake.

Med sine unike, romantiske rom kommer du virkelig til å føle deg som en prinsesse. Det er bare å pakke med seg silkepysjen og hårrullene for å få den ultimate opplevelsen! Man kan også bestille et bord ved hotellets restaurant, Brasserie Chérie. Her får man servert de deiligste retter i de vakreste omgivelsene. Må oppleves!

V06 Secondhand

Vetrlidsallmenningen 6

V06 Secondhand i Bergen. Foto: Instagram/ @v06secondhand
Foto: Instagram/ @v06secondhand

Denne vintage-perlen åpnet i september, men har allerede blitt veldig populær.

Hos V06 Secondhand finner man de mest unike skatter, og er det beste stedet for enhver thrifter. På butikkens egen instagram er de veldig aktive på story, og deler kule klær de har i butikk! Her har de unike plagg, gode priser og påfyll av klær daglig.

Butikken ligger rett ved Fløibanen, og er utrolig fin! Om man har en skatt liggende hjemme, er det også mulig å ta den med i butikken, så får man en bytteverdi å handle for i butikken. Et utrolig kult konsept!

Kaffemisjonen

Øvre Korskirkeallmenning 5

Kaffemisjonen i Bergen, Foto: Instagram/ @kaffemisjonen
Foto: Instagram/ @kaffemisjonen

I det koseligste strøket finner du Kaffemisjonen, en deilig oase for enhver kaffeelsker!

Med stilig interiør og den deiligste kaffen får man virkelig et avbrekk fra shopping (og regn)! Dette er et sted elsket av alle bergensere, og det med god grunn. Ingenting slår en silkemyk cappuccino og en croissant her – gjerne med en god bok i hånda.

Det perfekte stedet om du setter pris på en god kopp kaffe, og her er det også mulighet til å kjøpe med bønner hjem.

Les også
Ekspertenes beste tips til en mer bærekraftig Black Friday

Hoggorm Pizza

Nygårdsgaten 29

Hoggorm Pizza i Bergen. Foto: Instagram/ @eurekaur
Foto: Instagram/ @eurekaur

Hos @hoggormpizza serverer de byens beste pizza!

Med god og tynn italiensk bunn og spennende smakskombinasjoner er dette virkelig den perfekte helgemiddagen! Lite slår å kunne sette seg ned med god mat og godt selskap, og Hoggorm er virkelig det perfekte stedet for akkurat det. Her er det avslappet stemning og mulighet for å få noe godt i glasset.

The Apothecary

Vågsallmenningen 8

The Apothecary. Foto: Instagram/ @theapothecary
Foto: Instagram/ @theapothecary

En magisk butikk for enhver beautyelsker.

I denne vakre butikken finner du gode dufter, hudpleie og vakkert tilbehør. De har også et utvalg vakre klær og sko. Noen av merkene de selger her er Lié studios, Diptyque, Dr. Barbara Sturm. Dette er en fantastisk butikk å følge på Instagram, hvor de stadig vekk deler nyheter de har i butikk.

Bergen kunsthall

Rasmus Meyers allé 5

Bergen kunsthall. Foto: Instagram/ @bergenkunsthall
Foto: Instagram/ @bergenkunsthall

Om du trenger et lite avbrekk, er det ingenting som slår en tur på et kunstmuseum!

I en vakker gammel bygning finner du Bergen kunsthall. Det ligger i hjertet av byen, og er et fantastisk sted. Her har de fine utstillinger, og nå kan man blant annet se de magiske verkene til sudansk-norske Ahmed Umar. De har også en fin kafé, der de serverer kaffe fra Supreme Roastwork.

Frescohallen

Vågsallmenningen 1

Frescohallen. Foto: Instagram/ @frescohallen
Foto: Instagram/ @frescohallen

Det perfekte stedet for en champagnelunsj eller middag!

I dette fantastiske og historiske bygget kan du nyte deilig mat og drikke. Frescohallen er en del av den gamle børsbygningen, og regnes som en Norges nasjonale kunstskatter. Et perfekt sted for å koble av, og virkelig nyte alt Frescohallen har å by på. De har sjømat på menyen, så her er du virkelig in for a treat!

Les også
Bilferie i Barcelona

Les også: 9 trendy steder å sjekke ut i Stavanger

Siste saker

Mest lest nå
Les mer