Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
9 julegaver til den alternative
Chilling Adventures of Sabrina. Foto: Instaram/@kiernanshipka

9 julegaver til den alternative

Moderne hekser trender på TikTok – kjenner du noen?

Motebransjen fikk helt dilla på krystaller for et par år siden, og fascinasjonen ser ikke ut til å gi seg. Tvert imot – moderne hekser og såkalt Wicca trender på TikTok med alt det innebærer. Fra krystaller og formler til eteriske oljer og astrologi. TV-bransjen har også hevet seg på bølgen de siste årene, med nyinnspillinger som populære Chilling Adventures of Sabrina.

Kjenner du en moderne heks – eller kanskje bare en som er åpen for det alternative?

Her er 9 julegaver som er midt i blinken!

Krystallkjede

Man kan aldri gå feil med krystaller. Eller kjeder. Så en krystallkjede må da være den ultimate gaven? Vakker å se på, og skal gjøre godt for kropp og sjel.

Dette anhenget består av grå quartz agate. Krystallen representerer uskyld, renhet og lykke. Energien i steinen skal hjelpe deg med hvilke veier du bør velge i livet.

Julegaver til den alternative
Krystallanheng fra Crystal Haze, fra kr 499 uten kjede

Eteriske oljer

Husker du da Cercei Lannister brukte lavendelolje for å sove i Game of Thrones?

Eteriske oljer utvinnes fra ulike plantedeler og er blitt brukt i tusenvis av år. Lavendelolje skal ha beroligende effekt på kropp og sinn. Derfor vil det hjelpe å dryppe et par dråper på puten om natten før man skal sove. Om det ikke får deg til å sovne med én gang, dufter det i hvert fall helt fantastisk. Andre populære eteriske oljer er eksempelvis appelsinolje, peppermynte, rosmarin og eukalyptus. Perfekte som julegaver.

Astrologibok

Astrologi, også kjent som stjernetyding, bygger på tanken om at menneskers skjebne og hendelser på jorden påvirkes av himmellegemenes posisjon i forhold til hverandre. Alle har et stjernetegn og et personlig horoskop, som tildeles ut ifra hvor planetene sto på himmelen da man ble født. Typ.

Les også
Sommerbryllup: Her giftet de norske og internasjonale moteprofilene seg i sommer

En bok om astrologi er en super gave til den med sansen for det alternative. Her kan man lære hvordan stjernene kan gi en dypere forståelse av hvem man er – og ikke minst hvem andre er.

julegavetips
Astrologibok fra Norli, kr 199

Duftlys med eteriske oljer

Eteriske oljer må ikke nødvendigvis kjøpes på de små, søte blå flaskene (merk: ordentlige oljer kommer kun på mørke flasker for å unngå at sollys skader oljen og forringer kvaliteten) – de kan også brukes i digge duftlys, som er perfekte julegaver.

Duftlyset fra iKOU lar hjemmet dufte deilig til jul. Lyset De-Stress består av essensielle oljer fra sitron, lavendel, geranium, klementin og patchouli, og vil gi en avslappet følelse som lar en senke skuldrene og finne roen.

Julegaver til den alternative
Duftlys med eteriske oljer fra iKOU, fra kr 295

Tarotkort

Finnes det egentlig noe bedre partytriks enn tarotkort? Neppe!

En tarotkortstokk er en original og morsom gave som garantert vil falle i smak. For hva er vel artigere enn å spå fremtiden?

Den klassiske kortstokken fra Lille Arkana på Youngstorget i Oslo ble trykket for første gang i 1909. Symbolbruken er i en form man visstnok intuitivt forstår, og ligger nært opp til de opprinnelige kildene fra gammelt av. Men slapp av – det følger med et lite introduksjonshrfte med forklaringer av hvert kort.

Og slapp av – husk at den hengte mannen i kortstokken sjeldent betyr at noen faktisk skal henge.

Krystallkit

Coven Lunatic i Oslo er en ordentlig godisbutikk for den alternative eller moderne heksa. Her får du alt fra krystall kits og urter til intention-oljer og spells.

Hva med å gi en god venn et rich witch-krystallkit til jul? Denne skal hjelpe med manifestere det man ønsker her i livet, både når det gjelder emosjonell og økonomisk overflod. Ja, takk!

Julegaver til den alternative
Krystallkit «Rich witch» fra Coven Lunatic, kr 122

Gudinnering

Danske Maanesten har også fått dilla på krystaller og har laget ulike lekre gudinneringer med forskjellige krystaller. For noen fine julegaver til seg selv eller noen man er ekstra glad i!

Les også
Foreo-sjefen: – Skjønnhetsteknologibransjen er i stadig endring

Lilla ametyst kan med fargen sin gi øyeblikkelig ro i kropp og sinn – akkurat som lavendel. Det er en kraftfull meditasjonskrystall som frembringer indre balanse og tillater drømmer å flyte fritt. Den er også et energiredskap som hjelper med å fjerne frykt, styrker intuisjonen og bringer frem mental klarhet.

Også ser den skikkelig fin ut, da.

Julegaver til den alternative
Gudinnering fra Maanesten, kr 1000

Spådomsbok

Du har kanskje hørt om å spå i kaffegrut? På engelsk tasseography – kanskje tasseografi på norsk? Kunsten å se fremtiden i det som ligger i bunnen av koppen kan også gjøres med teblader – til og med i rødvinsglasset. Så hva med en bok som guider deg gjennom denne gamle måten å spå i te?

Julegaver til den alternative
Bok fra Ark, kr 99

Krystaller

De siste årene har motefolket virkelig hatt dilla på krystaller. Men det har de også i interiørbransjen! Dette er også freshe julegaver, som både ser fine ut og gjør godt.

Grønn florett skal tilføre vekst og naturlig energi og inspirerer til nye ideer og originalitet. Det er en vakker stein som er utmerket for meditasjon. Den både øker konsentrasjonsevnen og selvtilliten og hjelper i beslutningsprosesser. Samtidig er den beroligende og gir klarhet.

milla
Krystall fra Milla Boutique, kr 199

Les også: 9 mer miljøvennlige julegavetips

Siste saker

Mest lest nå
Les mer